شناسایی عوامل موثر بر توانمندسازی معلمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد

محمود سعیدی رضوانی

دانشیار برنامه ریزی درسی دانشگاه فردوسی مشهد

مجتبی بذرافشان مقدم

استادیار مدیریت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

توانمندسازی در سازمان های آموزشی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر سازمان ها برخوردار است، زیرا آموزش و برورش نهادی فراگیر، پویا و اثرگذار بر رفتارها و هنجارهای آشکار و نهان همه جانبه ی اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، دینی، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی آحاد جامعه است؛ ماهیت فعالیت ها و هدف های آن بالابردن روحیه خلاقیت، شکوفایی و بروز استعدادها، بالابردن سطح آگاهی های عمومی، تخصصی و تعیین راهبرد در دستیابی به تعالی، توسعه، سعادت و رشد می باشد. اما مطالعات صورت گرفته در کشور نشان می دهد که در حال حاضر نظام مدیریت منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش فاقد چارچوبی مناسب برای توانمندسازی کارکنان خویش می باشد. بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر توانمندسازی معلمان است که با روش بررسی های اسنادی عوامل موثر استخراج شدند که عبارتند از عوامل فردی شامل 9 مولفه شایستگی، اثرگذاری، خودکنترلی، خوداثربخشی، وضوح و شناخت شغل، ارتقای مهارت های شغلی، انعطاف پذیری شغلی، تمایل به شغل و معناداری و عوامل مدیریتی شامل 8 مولفه ترغیب رفتارهای همکارانه، شیوه رهبری مطلوب، کارگروهی، تفویض اختیار، تسهیم اطلاعات، اعتماد سازی، درک نیازهای کارکنان و انگیزش و عوامل سازمانی شامل 13 مولفه موثر بر توانمندسازی ساختار مطلوب نظام پرداخت و پاداش، حمایت سازمانی، تعیین اهداف مشخص و روشن، جریان باز اطلاعات و ارتباطات، ارزیابی عملکرد، کنترل و بازخورد، آموزش کارکنان، مشارکت در تصمیم گیری سازمانی، برقراری نظم، انتقال دانش سازمانی، احساس امنیت و ثبات، کاهش تمرکز و جو سازمانی ؛ همچنین در پایان پیشنهاداتی ارائه شده است که به آنها پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

توانمندسازی، عوامل فردی، عوامل مدیریتی، عوامل سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.