بررسی میزان شیوع اورنیتو باکتریوم رینوتراکئال در مرغ های گوشتی و گله های گوشتی شهرستان مسجد سلیمان
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 457
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PDCONF03_143
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
از عفونت هایی که طی سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته و در کمپلکس های تنفسی نقش بسیار مهمی ایفا می نماید ،عفونت اورنیتو باکتریوم رینوتراکئال است که با سرعت گسترش آن در صنعت طیور و خسارت های اقتصادی در ماکیان تجاری شامل افزایش میزان تلفات بالا رفتن هزینه های درمانی حذف کشتارگاهی و کاهش میزان تخم مرغ و کاهش کیفیت آن است با توجه به عدم اطلاع از بیماری در استان خوزستان شهرستان مسجد سلیمان دو مطالعه ی تحقیقاتی طی سال های 94 / 95 به منظور تعیین میزان شیوع آلودگی بررسی سرولوژی الایزا با دو کیت تجاری ایدکس و بیوچک انجام گردیده در زمان مطالعه گله ها واکسن ORT دریافت نکرده بودند، تعداد 360 نمونه ی سرم از 25 گله گوشتی اخذ شد. در گله های گوشتی 44 / 25 درصد از گله ها مثبت ( 74 / 26 % ) مشکوک و ( 82 / 47 %) از نظر آنتی بادی ORT منفی بوده اند ، از تعداد 360 نمونه ی سرم به ازای هر پرنده در گله های گوشتی تعداد 90 نمونه از 360 سرم (14 / 29 % ) مثبت 10 نمونه ( 73 / 20 %) مشکوک و تعداد 260 ( 13 / 50 % ) منفی بوده اند با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز آماری انجام شده و نشان داده که بین سنین مختلف رابطه ی معنی داری بین تیتر آنتی بادی با سن فصل و ضریب تبدیل مشاهده گردیده (p>0.04) اما این رابطه با منطقه ی جغرافیایی معنی دار نبود.
کلیدواژه ها:
اورنیتو باکتریوم رینوتراکئال- طیور- میزان شیوع
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :