تاثیر سطوح مختلف عنصر آهن بر عملکرد ذرت دانه ای
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 579
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PDCONF03_101
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
آهن از عناصر غذایی ضروری کم مصرف برای گیاهان هستند. در خاک های آهکی به دلیل pH بالا و وجود مقادیر زیاد کربنات کلسیم احتمال دارد گیاهان با کمبود این عنصر مواجه شدند و از طرفی بین آهن و عناصر دیگر اثرات متقابلی دیده می شود که بر جذب آنها توسط گیاهان اثر گذار است. برای بررسی این موضوع تحقیق حاضر با هدف مطالعه ارزیابی گلخانه ای اثر متقابل آهن بر عملکرد ذرت دانه ای ( رقم ماسیل 610 مجارستان ) صورت گرفت. تیمارها شامل سه سطح کاربرد خاکی آهن ( 0، 10، 20 و 30 میلی گرم آهن در کیلوگرم خاک از منبع FeEDDHA ) به صورت طرح کاملاً تصادفی در قالب فاکتوریل در سه تکرار بود. گیاهان به مدت هشت هفته در گلخانه در یک خاک با بافت سیلت لوم رشد کرده و سپس از سطح خاک قطع و تجزیه های لازم بر روی ماده خشک آنها انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که کاربرد آهن تا غلظت 30 میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش عملکرد برگ و ساقه گیاه شده است و بر روی عملکرد ریشه اثر معنی دار نداشته است (p<0.05).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد جواد ابوبیان دوست
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه یزد
محمدعلی حکیم زاده
استادیار دانشگاه یزد
حمید سودایی زاده
استادیار دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :