بررسی تفاوت میزان عوامل سازمانی موثر بر یادگیری سازمانی بر اساس ویژگیهای شخصی در شبکه بهداشت و درمان مهاباد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT05_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پخشان مجیدی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی، واحد مهاباد

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی تفاوت میزان عوامل سازمانی موثر بر یادگیری سازمانی بر اساس ویژگیهای شخصی افراد در شبکه بهداشت و درمان شهر مهاباد می باشد. برای این منظور عوامل سازمانی موثر بر یادگیری سازمانی بر اساس نظریه ریچارد ال دفت در شش بعد رهبری اندیشمند، استراتژی اضطراری، ساختارهای افقی، فرهنگ قوی، تفویض اختیار به دیگران و مشارکت کامل در اطلاعات در نظر گرفته شده است. جامعه آماری تحقیق حاضرکارکنان شبکه بهداشت و درمان شهر مهاباد می باشد که تعداد آنها574نفر می باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران230نفر برآورد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. روش تحقیق از نوع پیمایشی بوده و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای استاندارد مشتمل بر 41سوال است که پس از سنجش روایی و پایایی و اطمینان از آن در اختیار جامعه مورد بررسی قرار گرفت و ۱۹۶ پرسشنامه جمع آوری گردید. برای آزمون فرضیه های تحقیق به دلیل غیر نرمال بودن عوامل سازمانی موثر بر یادگیری سازمانی از آزمونهای من و یتنی و کروسکال والیس استفاده گردید. نتایج حاصله بیانگر آن است که که از لحاظ جنسیت، سطح تحصیلات، سابقه خدمت و سن تفاوت معنیداری بین میانگین پاسخهای داده شده توسط پاسخدهندگان برای عوامل سازمانی موثر بر یادگیری سازمانی وجود ندارد. و از لحاظ وضعیت تاهل برای عواملی از قبیل رهبری اندیشمند، استراتژی اضطراری، فرهنگ قوی، مشارکت کامل در اطلاعات و ساختارهای افقی هیچ گونه تفاوت معنی داری بین میانگین پاسخ های داده شده وجود ندارد و این در حالی است که بین میانگین پاسخهای داده شده برای عامل تفویض اختیار به دیگران تفاوت معنی دار وجود دارد

کلیدواژه ها

عوامل سازمانی، ویژگیهای شخصی، ریچارد ال دفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.