بررسی اثر عصاره گیاه آویشن شیرازی بر بیوفیلم باکتریهای,(Bacills cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli)موجود در مواد غذایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_640
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان اله پویا

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، باشگاه پژوهشگران و نخبگان، دامغان، ایران

عاذله سبحانی پور

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،گروه بیماری شناسی گیاهی، دامغان، ایران

ابوالقاسم رهبری

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

بیوفیلم (زیست لایه ) مجموعه ای از سلول های زنده باکتریایی می باشد که به سطوح مختلف متصل می شوند. تشکیل بیوفیلم میکروارگانیسم ها روی مواد غذایی و سطوح تماسی با آن، مشکلات بهداشتی و زیان های اقتصادی ناشی از فساد مواد غذایی را تشدید می کند. استافیلوکوکوس ها، باسیلوس ها و اشرشیاها از رایج ترین باکتری های آلوده کننده مواد غذایی به شمار می روند. در این تحقیق تاثیر عصاره گیاه آویشن شیرازی بر کاهش بیوفیلم این باکتری ها در محیط آزمایشگاهی بررسی گردید . در این آزمایش که با روش اندازه گیری جذب نوری بیوفیلم در حفره های پلیت 96 خانه انجام شد، نتایج نشان داد که که عصاره آویشن دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و سبب کاهش تشکیل بیوفیلم در باکتری های Staphylococcus aureus ، Escherichia coli، Bacillus cereus شدند. اثر بازدارندگی عصاره آویشن روی بیوفیلم باکتری های Escherichia coli و Bacillus cereus با افزایش غلظت عصاره اثر بازدارندگی هم بیشتر شده که برای باکتری ای E.coli تا %71 و برای باکتری B.cereus تا %64 بوده اما در باکتری S. aureus بشترین اثر بازدارندگی مربوط به کمترین غلظت عصاره آویشن بوده بطوریکه تا %92 بازدارندگی ایجاد کرد. در این بررسی اختلاف بین میکروارگانیسم ها معنی دار بود.(P< 0/05 )ولی اختلاف بین غلظت های عصاره معنی دار نبودند.(P> 0/05)

کلیدواژه ها

بیوفیلم، آویشن شیرازی، Bacillus cereus ، Staphylococcus aureus ، Escherichia coli

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.