بررسی مقایسه ای فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPHدر عصاره متانولی گیاه لاجوردی از دو منطقه جغرافیایی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_499
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عماد نظریان پور

دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مصطفی علیلو

دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

عباس جعفری جید

مدیر گروه بیوتکنولوژی صنعتی، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی (جهاد دانشگاهی)، کرج، ایران

عباس بایگان

گروه بیوتکنولوژی صنعتی، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی (جهاد دانشگاهی)، کرج، ایران

چکیده

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان، بدون شک مهمترین منابع غذایی، دارویی و حتی منابع ارزشمند شیمیایی برای مصارف صنایع گوناگون بشری در طول قرنها بوده اند در این میان آنتی اکسیدان ها که از تشکیل رادیکال های آزاد در سلولها جلوگیری میکنند، نقش مهمی را ایفا میکنند. آنتی اکسیدانها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند آنها همچنین برای جلوگیری از امراض زیادی از قبیل سرطان، بیماری قلبی ، فراموشی، آلزایمر مصرف می شوند. گیاه لاجوردی.( Moltkia coerulea L )در مناطق مختلف آب و هوایی ایران می روید.گیاه لاجوردی دارای 15 گونه شناخته شده است اما گزارشهای اندکی در مورد خصوصیات شیمیایی و بیولوژیکی گونه های مختلف این گیاه در دست است. در این پژوهش برای اولین بار توانایی مهارکنندگی رادیکالهای آزاد دو نمونه از گیاه لاجوردی، برداشت شده از دو منطقه آب و هوایی و جغرافیایی مختلف ایران شامل مرکز (کاشان)غرب (کردستان) با هدف بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی جهت غنی سازی مواد غذایی گزارش شده است. اندازه گیری از طریق آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH انجام و از استاندارد BHT به عنوان کنترل مثبت استفاده شد. نتایج نشان می دهد که هر دو گیاه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی از نظر مهار رادیکال آزاد می باشند اما فعالیت نمونه جمع آوری شده از کردستان فعالیت بالاتری را از خود نشان می دهد.

کلیدواژه ها

لاجوردی (Moltkia coerulea L )، فعالیت مهار رادیکال آزاد، DPPH، فعالیت آنتی اکسیدانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.