بررسی اثر فرایند پرتودهی روی فیلم های پروتئینی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_441
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه نیکجو

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، ایران

سیدهادی پیغمبردوست

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، ایران.

نسرین ملکی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، ایران

زهرا اکبربگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

فیلم و پوشش خوراکی، لایه نازکی از مواد خوراکی است که توسط فرایندهای مناسب صنعت غذا ساخته شده و بر روی محصول غذایی قرار می گیرد. اهداف استفاده از فیلم ها، میتواند: کنترل انتقال رطوبت، محدود کردن انتقال گازها، به تعویق انداختن مهاجرت روغن و چربی، حمل افزودنی های غذایی، حمل عوامل ضدمیکروبی و آنتی اکسیدان ها، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری باشد. استفاده از نوآوری های جدید در زمینه نگهداری موادغذایی، با توجه به افزایش تقاضای مصرف کنندگان، جهت افزایش کیفیت و عمر ماندگاری طولانی تر، معرفی و کشف شده است. صنایع غذایی در حال حاضر به تکنولوژی های جدید منطبق با تقاضای مصرف کنندگان، جهت محصولات تازه تر و سالم تر نیاز دارد. نمونه ای از این فرایندها، پرتودهی به موادغذایی است. در این مقاله، بر تأثیرات پرتودهی روی خواص فیلم های پروتئینی متمرکز میشویم و به شرح مختصری از ویژگیهای ساختاری پروتئین های غذایی (قابلیت تشکیل ژل،کف کنندگی و امولسیون کنندگی)، شرح مختصری بر اصلاح پروتئین های موادغذایی و شیمی پرتودهی پروتئین ها میپردازیم.

کلیدواژه ها

فیلم پروتئینی، پرتودهی، زیست تخریب پذیر، پرتو فرابنفش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.