گرمایش اهمیک: تغییرات ضریب هدایت الکتریکی و رنگ سس گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1035
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیره قلی پور شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

نفیسه زمین دار

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

محمد حجت الاسلامی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

معصومه خادم

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع غذایی دانشگاه غیرانتفاعی آفاق ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

گرمایش اهمیک یک روش فرآوری حرارتی پیشرفته، سریع، همگن و جایگزین است که نام خود را از قانون اهم گرفته است؛ ماده غذایی بین دو الکترود قرار میگیرد و نقش مقاومت در مدار را دارد. در این پژوهش حرارت دهی سس گوجه فرنگی به روش اهمیک در سه گرادیان ولتاژ v/cm 9، 12، 15و در فرکانس 60 هرتز در بازه دمایی C ˚20 تا 93 انجام شد سپس تغییرات ضریب هدایت الکتریکی، ضریب عملکرد سیستم و نرخ گرمایش مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تغییرات و کیفیت رنگ سس گوجه فرنگی تحت گرمایش اهمیک و متداول بررسی و مقایسه . شد نتایج نشان دهنده افزایش ضریب هدایت الکتریکی با افزایش دما بود. تلاطم در دمای بالاتر از C ˚80 و به خصوص در ولتاژهای بالا مشاهده شد. ضریب هدایت الکتریکی با افزایش دما پس از آغاز تلاطم به خصوص در ولتاژهای بالا کاهش یافت. زمان مورد نیاز برای حرارت دهی نمونه از 25تا 90 C ˚در سه گرادیان ولتاژv/cm 9، 12، 15 و به ترتیب 50s، 60s، 70s و نرخ گرمایش به ترتیب 1/3، 1/5 و 1/8 ˚C/s بود که نشان دهنده کاهش زمان حرارت دهی و افزایش نرخ گرمایش با افزایش ولتاژ است. همچنین ضریب عملکرد سیستم گرمایش اهمیک برای نمونه سس گوجه فرنگی در رنج 0/94تا 1بدست آمد. در بررسی نتایج محاسبه تفاوتهای کالریمتریک تیمارها با نمونه شاهد مشاهده شد که کمترین تفاوت رنگ با نمونه شاهد مربوط به نمونههای پاستوریزه شده به روش اهمیک است

کلیدواژه ها

گرمایش اهمیک، ضریب هدایت الکتریکی، ضریب عملکرد سیستم، رنگ سنجی، سس گوجهفرنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.