اندازه ذرات و کارایی درون پوشانی دو سیستم حامل ویتامین A پالمیتات؛ حامل های لیپیدی نانوساختار و نانولیپوزوم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم پزشکی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

بابک قنبرزداه

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

عیسی فتح الهی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ممقان، ممقان، ایران

چکیده

درون پوشانی ویتامین A در انواع سیستم های نانوحامل روشی مؤثر در بهبود کارایی بیولـوژیکی آن و تحـویل کنترل شده (در مقدار و در مکان معین) است. در این پژوهش به مقایسه اندازه ذرات و کارایی درونپ وشانی دو سیستم حامل های لیپیدی نانوساختار و نانولیپوزوم حاوی ویتامین A پالمیتات پرداخته شده است. تهیه حامل های لیپیدی نانوساختار به روش هوموژنیزاسیون داغ با نیروی برشی بالا و در غلظتهای متفاوت سورفاکتانت( 2، 4، 6 و %8 وزنی/ حجمی) صورت پذیرفت و فرمولاسیون بهینه آن با استفاده از غلظت %6 (w/v) سورفاکتانت (پلوکسامر 407)، نسبت 10به1 پیرسرول (فاز لیپیدی) به فاز روغنی (اکتیل اکتانیت) حاوی %3 (w/v) ویتامین A پالمیتات با اندازه ذرات( 78 نانومتر با ضریب پراکنش 0/602 )و کارایی درون پوشانی 98/5% بدست آمد. نانولیپوزوم های حاوی ویتامین A پالمیتات نیز در غلظت های متفاوت لسیتین به کلسترول (30 به 30، 40 به 20 ، 50 به 10 و 60 به 0 )توسط روش هیدراسیون لایه نازک و سونیکاسیون تهیه شدند. ذرات نانولیپوزوم در محدوده 76- 115 نانومتر با توزیع اندازه ذرات یکنواخت و درصد کارایی درون پوشانی (%15/8) بدست آمد. نتایج بررسی تعیین اندازه و درصد کارایی نشان داد با اینکه استفاده از روش هیدراسیون لایه نازک - سونیکاسیون روشی موفق در تولید نانولیپوزوم های حاوی ویتامین A پالمیتات در مقیاس نانو، توزیع اندازه ذرات باریک و تک-مد بود، ولی با توجه به درون پوشانی پایین این سیستم، جهت درون پوشانی ویتامین A پالمیتات استفاده از نانوحامل لیپیدی پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

نانولیپوزوم،حامل لیپیدی نانوساختار، ویتامینA پالمیتات، درون پوشانی، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.