تاثیر آب گرم و کلرید کلسیم بر پارامترهای شیمیایی و ماندگاری میوه تازه زرشک بی دانه نگهداری شده در دماهای مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا مهرگان

دانشجویکارشناسی ارشد باغبانی (دارویی)،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه بیرجند

فرید مرادی نژاد

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

مهدی جهانی

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

چکیده

در سال 1393 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید . فاکتور اول شامل تیمارهای آب گرم (65 درجه سانتی گراد)، آب گرم همراه با کلرید کلسیم 2درصد و کنترل (آب مقطر سرد) به مدت 45 ثانیه بود. فاکتور دوم دمای نگهداری نیز در سه سطح (1، 5 و 18 درجه سانتی گراد) بود. در ابتدا و پیش از اعمال تیمارها رطوبت میوه به 40 درصد کاهش یافت. صفات مواد جامد محلول، آنتوسیانین، آنتی اکسیدان، اسیدیته کل، کلسیم و رنگ میوه پس از پایان دوره انبارداری ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای پس از برداشت و دمای انبارمانی بر میزان مواد جامد محلول تاثیر معنی داری داشتند. در نمونه های تیمار شده با آب گرم همراه با کلرید کلسیم که در دمای 1 درجه سانتی گراد انبار شده بودند بیشترین میزان مواد جامد محلول مشاهده شد و میزان آن با گذشت زمان انبارداری افزایش یافت. همچنین بیشترین میزان آنتوسیانین و آنتی اکسیدان در هر 3 دمای انبارمانی برای نمونه های تیمار شده در آب گرم مشاهده شد و گذشت زمان هیچ تاثیری بر میزانشان نداشت. مقدار کلسیم موجود در بافت میوه های تیمار شده با کلرید کلسیم، اختلاف معنی داری با سایر نمونه ها داشت. از نظر ارزیابی مولفه های رنگ میوه، تیمارهای پس از برداشت تاثیر معنی داری بر فاکتور L داشت، بطوریکه میزان روشنایی در نمونه های تیمار شده با آب گرم به تنهایی و یا آب گرم و کلرید کلسیم کاهش نشان داد. همچنین استفاده از تیمارهای آب گرم و یا آب گرم و کلرید کلسیم، میزان a و c را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد و از اینرو میزان رنگ قرمزی میوه بیشتری بدست آمد. بیشترین ماندگاری با کمترین میزان فساد قارچی، در نمونه های تیمار شده با کلرید کلسیم که در دمای 1 درجه سانتی گراد انبار شده بود مشاهده شد.

کلیدواژه ها

زرشک بی دانه(Berberis vulgaris)، کلرید کلسیم، آب گرم، دمای انبارمانی، آنتی اکسیدان، آنتوسیانین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.