افزایش کارایی مصرف آب و عملکرد ماشین در تولید گندم با استفاده از مناسبترین روش خاکورزی و کاشت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین الله معصومی

عضو هئیت علمی مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

بهنام چراغی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان،

عباس همت

عضو هئیت علمی مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

مصرف کمتر آب، صرفه جویی در زمان و سوخت مصرفی ماشین در عملیات تهیه بستر و کاشت و دستیابی به عملکرد زراعی بالا از معیارهای اساسی انتخاب نوع خاکورزی و نحوه کاشت محصولات زراعی میباشد. در این تحقیق اثر روشهای مختلف خاکورزیو کاشت شامل خاکورزی مرسوم با گاوآهن برگرداندار (به تنهایی) در عمق 25 سانتیمتری و کاشت با کمبینات، کمخاکورزی با ماشـین خاکورز مرکب (چیزل، دیسک و غلتک) در عمق 15 سانتیمتری و کاشت با کمبینات و با دستگاه کشت مستقیم در عمق 8 سـانتیمتری بر مصـرف سـوخت و عملکرد مزرعهای مؤثر ماشین و همچنین کارآیی مصرف آب درکاشت گندم آبی در دو تناوبلوبیا - گندم و سـیبزمینی - گندم در یکی از مزارع شـهرسـتان اقلید فارس بررسـی شـد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصـادفی با 3 تیمار و 6 تکرار در دو تناوب انجام گرفت. نتایج نشـان داد که روش کشـت مستقیم و روش کمخاکورزی+کاشت با کمبینات نسـبت بهروش خاکورزی مرسـوم + کاشت با کمبینات باعث کاهش مصرف سوخت به ترتیب تا مقدار 69 و 23 درصد و افزایش عملکرد مؤثر مزرعهای ماشـین تا مقدار 42و 53 درصد شد. نتایج نشان داد اثر بیشترین کارآیی مصرف آب به میزان 59/1کیلوگرم بر مترمکعب مربوط بهروش کشـــت مســـتقیم در تناوب لوبیا-گندم و کمترین کارآیی مصـــرف آب به مقدار مقدار 33/1کیلوگرم بر مترمکعب مربوط به روش کشت مستقیم در تناوب سیبزمینی-گندم بود.

کلیدواژه ها

سامانههای خاکورزی، سوخت مصرفی، عملکرد مزرعهای ماشین، کارآیی مصرف آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.