تطبیق اولویت و خصوصیات بیولوژیک ابزار مغز در علوم شناختی با آیات قرآن کریم

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 647

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HCAQ01_039

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

یکی از موضوعات بسیار مهم در علم عصب شناسیشناختی موضوع کانالهای ورود اطلاعات به مغز یا همان حس ها است. این موضوع که اهمیت و چگونگی تاثیرات بینایی و شنوایی بر شناخت بهتر چیست، یکی از زمینه های تحقیقاتیمهم در عصب شناسی شناختی به شمار میرود. به همین منظور به جهت بهرهگیری از قرآن کریم در این زمینه دیدگاه قرآن مجید نسبت به این اولویت و چگونگی تاثیر حس بینایی و شنوایی در علوم شناختی در این پژوهش بررسی شدهاست. از بین حواسپنجگانه انسان در قرآن در موضوع شناخت و تصمیم گیری به حسشنوایی و بینایی اهمیت ویژه ای داده شده است.که از دیدگاه علوم شناختی این دو حسنیز اهمیتبالایی در رفتارهای پیچیده انسان دارند.از دیدگاه عصب شناسی شنیدن ودیدن بدون توجه به پردازش اطلاعات ورودی، منجر به یک رفتار شناختی نخواهدشد، حال آنکه که در آیات قرآن گوشدادن و دیدن با تأمل در آنها به عنوان ابزار شناختی شمرده می شود. از دیدگاه فیزولوژیک سیستم شنوایی زودتر از بینایی شکل می گیرد و بسیاری از مفاهیم شناختی از سیستم شنوایی سریعتر وراحتتر از بینایی درکمی شوند . و قابل توجه استکه همیشه در قرآن فعل شنیدن مقدم بر دیدن می باشد و واژه سمیع علیم نشان دهند این استکه شنیدن می تواند به دانشمنتهی گردد

نویسندگان

فرزاد مختاری

دکتری، گروه بیوشیمی، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران

غلامحسین ریاضی

دکتری، گروه بیوشیمی، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران

سعید کریما

کارشناسی ارشد، گروه الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه پیام نور

هومن کاغذیان

دکتری، گروه بیوشیمی، مجتمع تولیدی تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قاتی، محسن، (1324) تفسیر سوره نور، تهران: مرکز فرهنگی درسهایی ...
  • حس‌های شنیدن و دیدن به عنوان کانالهای ورودی اطلاعات از ...
  • Squire, (200 8) , FUN DAM ENTALNEUR OS CIENCE. THIRD ...
  • نمایش کامل مراجع