سال انتشار: 1394
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
کد COI مقاله: GSCONFKH01_132
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 225
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی شواهد یخچالی کواترنری ارتفاعات روستای سهرین زنجان
چکیده مقاله:
با وجود این که کواترنر از نظر زمانی، تنها 2 میلیون سال اخیر حیات زمین را شامل می شود، با این حال حوادث بسیاری را در بر داشته است که آن را از سایر دوره های زمین شناسی متمایز ساخته است، اما همین دوره کوتاه زمین شناسی در بررسی فرم های سطح زمین که توسط فرایندهای درونی و بیرونی ایجاد شده اند بسیار اهمیت دارند.کواترنر وارث بخش عمده تغییر وتحولات زمین است، اما آن چه در مطالعات کواترنر بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، تغییرات سریع آب و هوایی است. نوسانات شدید و متناوب اقلیمی، یکی از ویژگی های مهم در دوران کواترنر می باشد. شدت نوسانات اقلیمی در این دوره به حدی است که از آن به عنوان «تغییرات اقلیمی» یاد می کنند، زیرا تحولات آب و هوایی منجر به پیدایش دوره های یخچالی و بین یخچالی گردیده است. پیدایش یخچال ها به کواترنر نسبت داده شده است.زمان کوتاهی است که دوران کواترنر در دانش زمین شناسی و جغرافیای طبیعی جای پراهمیتی پیدا کرده است.در این دوره زمین متحمل یخبندان های متوالی ناشی از تغییرات آب و هوایی شده است، که با پیشروی و پسروی دریا و تناوب فرسایش و رسوبگذاری همراه بوده است.روستای سهرین که در استان زنجان واقع شده است، یکی از مناطقی است که احتمال وجود یخچال در دوره کواترنر را دارد که در این پژوهش به شناسایی شواهد یخچالی در این حوضه آبریز پرداخته شده است، آثار چند سیرک بر روی نقشه توپوگرافی مشخص شده است و بعد خط برف مرز دائمی به روش رایت و خط تعادل آب و یخ در این حوضه تعیین شده است.پس از تعیین برف مرز، دمای کنونی و بارش کنونی آن محاسبه شد.خط برف مرز 2500 متر در گذشته بوده است که معادل صفر درجه سانتی گراد است و خط تعادل آب و یخ در 1700 متر می باشد که معادل 5 درجه سانتی گراد است. اشکالی مانند سیرک، یخرفت دره های یخچالی و زبانه های یخی از مهم ترین اشکال به جا مانده از یخچال ها در منطقه سهرین می باشند.
کلیدواژه ها:
کواترنر، فرم، فرایند، یخچال، سیرک، سهرین
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/562064/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری، غلام حسن و حضرتی، نسرین،1394،بررسی شواهد یخچالی کواترنری ارتفاعات روستای سهرین زنجان،اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی،آباده،،،https://civilica.com/doc/562064
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، جعفری، غلام حسن؛ نسرین حضرتی)
برای بار دوم به بعد: (1394، جعفری؛ حضرتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اثرات دوره کواترنر در دریاها و دریاچه های ایران
- کواترنر دوران چهارم زمین شناسی و اهمیت آن در دوران مطالعات محیطی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش آگاه سازی و ارتقاء جایگاه اجتماعی زنان در بهبود وضعیت زیست محیطی روستا
- مکان یابی بیمارستان در شهر لاهیجان با استفاده از مدل فازی ممبر شیپ
- تحلیل برخورداری و دسترس پذیری مساجد در منطقه 20 شهرداری تهران
- نقش دیپلماسی شهری در تحقق اهداف توسعه پایدار در دوران آنتروپوسن
- ماهیت منازعه هویتی و سناریوهای تقسیم قدرت درسوریه پس از داعش
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.