بررسی ابعاد ا جتماعی واقتصادی بازسازی ونوسازی بافت های فرسوده شهری با استفاده از مدل SwOT نمونه مورد مطالعه محله کشتان شهر اسفراین
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 441
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GSCONFKH01_081
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
رشد شهرنشینی و توسعه افقی شهرها در دهه های اخیر موجب گسترش بی رویه شهری و از بین رفتن منابع محیطی است و به مرور مناطق داخلی شهرها وبه خصوص بافت قدیم فرسوده تر و خالی از سکنه می شوندبافت قدیم شهر که زمانی از انسجام و عملکرد مناسب برخوردار بوده است اکنون در پی تغییر زیست و شکل گیری نیازهای جدید دچار نارسایی های کالبدی- فضایی شده است. مشکلات کالبدی -فضایی تبعات اجتماعی و اقتصادی را در پی داشته است که به گونه ای دو سویه موجب پایین آمدن کیفیت زندگی در این مناطق شده است جمعیت بافت های مرکزی بسیاری از شهرها جابجا شده اند. روند فرسودگی بافت های تخلیه شده شدت گرفته و این بافتها به مامن ناهنجاریهای اجتماعی تبدیل شده اند. روند رشد منفی جمعیت در این محلات، نداشتن دسترسیهای درون محله ای لازم، گسترش روزافزون فضاهای مخروبه و متروکه، نداشتن تسهیلات مورد نیاز فضاهای سبز و امکانات ورزشی و درمانی مطرح می گردد این موارد در موقع خود به عنوان علتی برای سایر مشکلات و هم معلول آنها محسوب می شود و باعث تغییر چهره بافت به سوی شکلی ناهنجار گردیده و نهایتاً این تصور را به وجود می آورد که باید منتظر سرنوشتی ناگوار برای تمام ارزش های آنها بود. تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی- تحلیلی و مدل SWOT می باشد. منطقه مورد مطالعه در تحقیق محله کشتان شهر اسفراین می باشد این هر به جهت دارا بودن در نهایت با تجزیه و تحلیل های نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدید با استفاده از مدل SWOT راهکارهایی شناسایی شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یعقوب موسوی
دانشیارگروه جامعه شناسی دانشگاه الزهراء
ابولقاسم مولایی
دانشجوی دکتری مدیریت
مریم فرح زاد
دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :