رفتار هیدرولیکی - مکانیکی - حرارتی محیط های متخلخل غیراشباع

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین ناظمی

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

شقایق ملاحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب، دانشگاه تبریز

هادی ثانی خانی

دانشجوی کارشناسی اشد گروه مهندسی آب، دانشگاه تبریز

چکیده

سطح مشترک بین دو سیال مخلوط نشدنی مانند آب و هوا در محیط غیراشباع خاک به گونه ای عمل می نماید که گویی تحت کشش یکسانی قرار گرفته است. اما اختلاف فشاری در طول منحنی سطح مشترک دو سیال مخلوط نشدنی وجود دارد که می توان آن را به کشش سطحی و شعاع انحنای غشای انعطاف پذیر آن‌ها نسبت داد. از مشخصات پروفیل پل موئینه‌ای مایع در بین ذرات جامد به عنوان یک مدل فیزیکی در جذب سطحی ترمودینامیکی استفاده می شود. در این تحقیق از یک مدل فیزیکی برای تعادل پل مایع که تأثیر تماس ذرات در آن بررسی شده، استفاده شده است. هدف این تحقیق فرموله نمودن یک مدل فیزیکی برای مطالعه نظری این مسئله به لحاظ انتقال جرم و حرارت می باشد. به ازای مقادیر درصد اشباع پایین در محیط های متخلخل غیر اشباع دانه ای، جریان مایع اساسا به صورت بخار صورت می گیرد. رطوبت هوا و نسبت تعادل آن با مکش مایع یکی دیگر از مهمترین اثرات اجزای محیط متخلخل دانه ای غیراشباع می باشد. در محیط های متخلخل دانه ای، خشک و مرطوب شدن ذرات با تغییرات دما همراه است. جهت خشک و اشباع نمودن یک نمونه خاک به ترتیب از زهکشی و نفوذ آب در خاک استفاده می‌شود. اما اگر در حین عمل خشک و اشباع کردن خاک کنترل دمای بخار صورت گیرد، چنانچه این دما قابل اندازه گیری باشد، ممکن است رطوبت غیر هم دما در مراحل مرطوب و خشک نمودن خاک قابل توجه باشد. نتایج مدل نشان داد که تغییرات مکش در مراحل مرطوب و خشک شدن در فرایندهای اشباع و غیراشباع کردن در محیط های متخلخل مختلف، یکسان نمی باشد. همچنین تغییرات دما در یک محیط متخلخل غیراشباع، از طریق تغییرات فاز ناشی از تغییر درجه اشباع قابل محاسبه می باشد، در صورتی که این تغییرات به سادگی قابل اندازه‌گیری نمی‌باشد.

کلیدواژه ها

پل موئینه‌ای، محیط متخلخل، مدل فیزیکی، محیط غیراشباع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.