ارزیابی کیفی آبهای زیرزمینی جهت تامین آب شرب، کشاورزی و صنعتی با استفاده از روش کریجینگ و نرم افزار GS+ (مطالعه موردی دشت زرند)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC07_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ملکی گنادیشی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهید باهنر کرمان

دکترمحمدباقر رهنما

استادیار بخش مهندسی آب دانشگاه شهید باهنر کرمان

عباس رضایی

مربی بخش مهندسی آب دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

این پژوهش، با استفاده از علم زمین آمار به بررسی تغییرات مکانی هشت پارامتر هدایت الکتریکی، کلر، کلسیم، منیزیم، سدیم، سولفات، T.D.S و SAR موجود در آب زیرزمینی دشت زرند، که اطلاعات مربوطه از تجزیه و تحلیل 53 پیزومتر در دشت زرند، از پاییز 73 تا تابستان 85 به دست آمده‌اند، می‌پردازد. در رابطه با چگونگی تغییرات مکانی، هشت پارامتر ذکر شده فاقد روند تشخیص داده شده اند و در مورد آنها مدل سیمواریوگرام مناسب برای هر پارامتر تشخیص داده شده اتس. از نکات قابل ذکر دیگر در رابطه با تغییرات مکانی این پارامتر های کیفی، همسانگرد بودن میدان تغییارت می باشد. در انته، با توجه به مدل انتخابی پارامترهای کنترلی مربوطه کالیبره گردیده و نقشه های کاربردی هم تراز پارامترها، به همراه نقشه های خطای مربوطه، با استفاده از کریجینگ در محدوده مطالعاتی تهیه شده اند. این نقشه ها و تخمین ها می توانند کمک شایانی به بهره‌برداران از منابع آب زیرزمینی در محدوده مطالعاتی در زمینه های تخمین مقادیر پارامترهای کیفی (به همراه خطای مربوطه) در نقاط معلوم و نیز نقاط نامعلوم و نیز نقاط جدید نمونه برداری به منظور طراحی یک شبکه نمونه برداری با کمترین خطای ممکن بنماید. این بررسی ها نشان دادند که بیشترین مقدار هدایت الکتریکی کمی بیش از 11300 میکروموس بر سانتیمتر و با خطای برآورد کمتر از 170 میکروموس بر سانتیمتر می باشد. هم چنین، کمترین مقدار هدایت الکتریکی به میزان کمتر از 1100 میکروموس بر سانتیمتر با خطای کمتر از 160 میکروموس بر سانتیمتر است.

کلیدواژه ها

زمین آمار، سیمواریوگرام، کریجینگ، نرم افزار +GS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.