مروری بر کاربردهای متنوع نانوتکنولوژی در صنعت مواد غذایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASCONF02_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا شکاری

دانشجوی گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

جواد احمدی اقدم

دانشجوی گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

کیانوش کریمی پور

دانشجوی گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه ایلام

امید احمدی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع غذایی دانشگاه صنعتی سهند تبریز و مدرس مدعو دانشگاه پیام نور ارومیه

چکیده

یکی از مهم ترین بخش های صنعت تمام کشورها که با امنیت غذایی در ارتباط است صنایع غذایی می باشد. با کمبود منابع غذایی و افزایش جمعیت، توسعه این بخش از صنعت ضروری به نظر می رسد. استفاده از فناوری های نوین در این بخش رویکردی جدید است که می تواند مورد توجه قرار گیرد.کشور ما یکی از بزرگترین واردکننده های محصولات غذایی است و اگر امروز دغدغه تولید و فرآوری مواد غذایی مورد نظر نباشد، هر روز بر میزان واردات محصولات غذایی افزوده می شود. حال بایستی توسعه پایدار در این صنعت را دنبال کرد و با کمک فناوری به توسعه بهره وری در ان بود.همگرایی فناوری نانو و علم غذا منجر به بروز قابلیت های فراوانی می شود. با توجه به پتانسیل فوق العاده کاربرد فناوری نانو در صنایع غذایی انتظار می رود طی دو دهه اینده انقلاب بزرگی در زمینه صنایع غذایی و کشاورزی پدید اید به گونه ای که اثرات ان بسیار فراتر از کشاورزی مکانیزه و انقلاب سبزGreen Revolution) خواهد بود. شرکت های بزرگ صنایع غذایی و دولت ها درصدند حوزه کاربردی فناوری نانو در صنایع غذایی را به کمک دانشمندان صنایع غذایی مشخص کنند و از آن در جهت رفع نیازها استفاده نمایند. از موارد فوق چنین استنباط می گردد که کشور ما نیز ناگزیر بایستی به این عرصه وارد گردد و نیازسنجی های ممکن بایستی هرچه سریع تر انجام گیرد. دراین مقاله مروری برکاربردهای این فناوری دربسته بندی موادغذایی، بهبود ایمنی، اساس ارتباط انواع زمینه های نانو تکنولوژی وتکنولوژی غذا پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

غذاهای نانویی، تولید موادغذایی، نقش فناوری نانو، کاربرد فناوری نانو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.