بهینه سازی نگهدارنده تیغه های الکتریکی نمک گیر های برقی در واحد نمونه نمک زدایی بینک

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,318

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SETCONF01_068

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

وجود نمک و آب همراه نفت تولیدی در بسیاری از مناطق مشکل آفرین است. این موضوع باعث شده تا جهت بهبود عملیات نمکزدایی، طرحها و عملیات مختلفی انجام شود. نمک هاى همراه نفت، با توجه به مبدأ و منشأ تولیدشان معمولاً شامل املاح سدیم، پتاسیم و منیزیم هستند. وجود آب و نمک همراه نفت باعث افزایش پدیده خوردگی و بروز خسارت فراوانی در ظروف و خطوط لوله و همچنین افت کیفیت و ارزش نفت میشود. معمولاً آب همراه به صورت ذرات معلق در نفت تولید می شود. به طور کلی برای نمکزدایی لازم است به طریقی ذرات آب را که در حقیقت منشا نمک است در مجاورت هم قرار داد و آنرا به صورت ذرات بزرگتر که قابلیت ته نشین شدن در ظرف دارند، درآورده و در نهایت با توجه به اینله آب در زیر نفت جمع می شود، آب و نفت را از هم جدا کرد. این کار با روشهای مختلفی و با استفاده از مواد شیمیایی انجام می شود. عموم یترین روش جداسازی آب، حرارت دادن نفت است که میتواند به کمک گرم کردن مستقیم یا غیر مستقیم نفت صورت گیرد. روش دیگر نیز افزودن مواد شیمیایی مخصوص است که هنگام عمل کردن باعث تجمع ذرات آب در کنار یکدیگر خواهد شد. این ذرات آنقدر بزرگ می شوند تا بتوانند در مخلوط آب و نفت رسوب کنند و سپس با فرصت کافی که به مخلوط داده می شود، آب درون ظرف ته نشین می شود. نمک گیر های برقی که مهمترین بخش واحد های نمک زدایی می باشند، وظیفه تامین زمان ماند محلول نفت و آب شور به همراه مواد شیمیایی تعلیق شکن که قبلا گرم شده اند را دارند. تیغه های این نمک گیر ها با کمک نگهدارنده های نارسانا به بدنه متصل هستند، نمونه های قبلی با کمترین تلاطم و خوردگی باعث شکستگی و افتادن تیغه شده و باعث بالارفتن آمپر و خلل در فرایند می گردد. که ما با طراحی و ساخت نگهدارنده جدید با تحمل نیروهای وارده این مشل را حل نمودیم.

نویسندگان

جمشید کیانی

رئیس واحد نمک زدایی بینک، شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، ایران

سجاد خدایاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، گروه مهندسی شیمی، امیدیه، ایران رسانه برخط علمی نخبگان جوان

عبدالرضا امین پور

شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عملیات نمک زادیی -جلد اول -عبدالرحیم مشایخی مهر 1389 ...
  • عملیات بهره برداری-جلد اول -گروه بهره برداری - اذر 1392 ...
  • نمایش کامل مراجع