توسعه کاهش هزینه فرآیند شیرینسازی آب دریا با استفاده از فرآیندهای تلفیقی و تکنولوژی نانو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست (کیفیت، سلامت و امنیت خاک)
  • کد COI اختصاصی: SMSER02_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 705
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز یازرلو

دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه بیرجند

عباس خاشعی سیوکی

استادیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

رشد روز افزون جمعیت و قرار گرفتن کشور ایران در کمربند خشک و نیمهخشک جهان، مردم این سرزمین پهناور را با مسأله کمبود آب مواجه ساخته است. بهترین راهکار در شرایط حاضر ارائه راهکارهای نوین در مبحث مدیریت منابع آب است. شیرین سازی آب دریا، یک استراتژی کلیدی برای تضمینتولید آب شیرین در مناطق خشک و ساحلی است، که تا حد زیادی با توجه به هزینههای بالای این فرآیند که مربوط به انرژی زیاد آن و هزینه تجهیزاتوابسته به فشار سیستم، یا رسوب غشایی آن است، بینتیجه باقی مانده است . اخیراً نانوفیلتراسیون (NF) ، بهعنوان یک مؤلفه کلیدی بهمنظور کاهشهزینههای مربوط به فشار و رسوب، در فرآیند شیرینسازی بهکار رفته است. فرآیندهای شیرینسازی آب دریا با هزینه کمتر، با تلفیق NF با انواع مختلف فنآوریهای شیرینسازی از جمله روش اسمز معکوس (RO) ، الکترودیالیز (ED) ، تبخیر ناگهانی چند مرحلهای (MSF) ، تبخیر چند مرحلهای (MED) ، تقطیر غشایی (MD) و تبادل یونی (IX) توسعه داده شده است. در این مقاله، سعی در بررسی پیشرفتهای اخیر در توسعه کاهش هزینههایفرآیندهای شیرینسازی آب دریا با استفاده از فنآوریهای NF و ارائه دیدگاههای آینده برای فنآوریهای NF را داریم. برای نمونه فرآیند NF-RO کاهش قابل توجه 03 % را در هزینههای شیرینسازی آب نشان داد؛ همچنین سیستم HIX-NF توانست 03 % در مصرف انرژی نسبت به سیستم RO صرفهجویی کند.

کلیدواژه ها

نانوفیلتراسیون، کاهش هزینه، شیرین سازی آب دریا، فرآیندهای تلفیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.