سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 535
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSYCONGRESS09_159

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل

مقدمه: خانواده بین تمام جوامع بشری، به منزله اصلی ترین نهاد اجتماعی، زیربنای جوامع و خاستگاه فرهنگ ها، تمدن ها و تاریخ بوده است. پرداختن به این بنای مقدس و بنیادین ، و حمایت از آن و هدایتش به جایگاه واقعی و متعالی ، همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی، و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی است. بدون مراقبت، آموزش و آگاه سازی اعضای این واحد اجتماعی مهم، رشد و تحول عاطفی، فکری، انگیزشی و فرایندهای یادگیری که لازمه سازگاری و انطباق پویا در درون نظام خانواده و بیرون از آن به شمار می رود امکان پذیر نخواهد بود و اعضاء در نظام خانواده دچار نابهنجاری خواهند شد .رضایت زناشویی و سازگاری خانوادگی از جنبه های بسیار مهم در یک رابطه زناشویی هستند که می تواند بوسیله روش های مداخله ای مختلف تحت تاثیر قرار گیرد . به دلیل برخی ناکامی های رویکرد های سنتی به درمان ارتباط زوج ها، و نیز طولانی مدت بودن و پرهزینه بودن بسیاری از رویکردهای زوج درمانی، در چند دهه ی گذشته پژوهشگران حیطه ی زوج درمانی و خانواده درمانی، فعالیت های خود را متوجه شیوه های پیش گیرانه نمودند. در این میان برنامه های غنی سازی از اقبال چشم گیری برخوردار بوده اند و کاربرد آنها در جوامع مختلف و بر روی گروه های هدف متفاوت، مورد بررسی گسترده قرار گرفته است و آموزش گروهی غنی سازی زندگی زناشویی برای کاهش گستره ای از تعارضات زناشویی موثر بوده است. هدف: نظر به پیامدهای ویرانگر ازدواج ناموفق و بهداشت جسمی و روانی زوجین، فرزندان و جامعه لزوم بررسی رضایتمندی زناشویی ، سازگاری و ابعاد گوناگون آن و همچنین اهمیت بررسی تأثیر انواع آموزش از جمله آموزش های غنی سازی زندگی زناشویی بر افزایش رضایتمندی زناشویی وسازگاری در خانه و به تبع آن کاسته شدن از میزان طلاق رسمی و روانی با وضوح هر چه تمام تر آشکار می شود. آموزش غنی سازی زندگی زناشویی یک مداخله شناختی رفتاری سازمان یافته است که بمنظور حفظ سلامت و بهداشت روانی زوجین تهیه شده است.هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل 24 تا 40 ساله بوده است. روش: این تحقیق از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. با استفاده از روش تصادفی ساده پس از غربالگری، تعداد 30 نفر از زنان متاهل ٢٤ تا٤٠ ساله در دو گروه به صورت تصادفی جایگزین شدند. گروه آزمایش هشت جلسه آموزش غنی سازی زندگی زناشویی دریافت کردند و گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار پژوهش عبارت بودند از : 1- پرسشنامه سازگاری اجتماعی بل فرم بزرگسالان(زیر مقیاس سازگاری خانوادگی) 2- پرسشنامه رضایتمندی زناشویی انریچ.یافته ها: نتایج نشان داد که میانگینهای گروه آزمایش در پس آزمون افزایش یافته که نشان دهنده این بود که روش برنامه غنی سازی زندگی زناشویی در افزایش رضایت-مندی زناشویی و سازگاری خانوادگی آزمودنیها اثربخش بوده است. از آن طرف نبود هیچ گونه تغییر در نمرات گروه گواه در مدت پژوهش، حاکی از اثر گذاری مثبت این آموزش ها در راستای افزایش سطح رضایت مندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زوج ها است. نتایج: براساس نتایج این پژوهش آموزش غنی سازی زندگی زناشویی می تواند رهیافتی مناسب برای افزایش سازگاری خانوادگی و رضایتمندی زناشویی باشد.

کلیدواژه های اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل:

غنی سازی زندگی زناشویی ، رضایتمندی زناشویی ، سازگاری خانوادگی

نویسندگان مقاله اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل

فرناز فروغی حضرت

دانشجوی دکترای روانشناسی عمومی دانشگاه تهران مرکز

مقاله فارسی "اثر بخشی آموزش غنی سازی زندگی زناشویی بر رضایتمندی زناشویی و سازگاری خانوادگی زنان متاهل" توسط فرناز فروغی حضرت، دانشجوی دکترای روانشناسی عمومی دانشگاه تهران مرکز نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره بین المللی روان درمانی (اجلاس آسیایی در بستر ارزش های فرهنگی) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله غنی سازی زندگی زناشویی ، رضایتمندی زناشویی،سازگاری خانوادگی هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 535 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: خانواده بین تمام جوامع بشری، به منزله اصلی ترین نهاد اجتماعی، زیربنای جوامع و خاستگاه فرهنگ ها، تمدن ها و تاریخ بوده است. پرداختن به این بنای مقدس و بنیادین ، و حمایت از آن و هدایتش به جایگاه واقعی و متعالی ، همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی، و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات ... .