بررسی تاثیر آموزش موسیقی بر رشد خلاقیت کودکان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی روانشناسی و مدیریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOLOGY01_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز میرطالبی

دانشجوی دکتری برنامه درسی ، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

عبدالعظیم کریمی

استاد راهنما، هیات علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش ، روانشناس و استادیار دانشگاه

سید یعقوب موسوی

اساد مشاور، هات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب

چکیده

پژوهش حاضر بررسی و مقایسه خلاقیت دانش آموزان موسیقی آموخته و موسیقی نیاموخته پایه اول و دوم و سوم دبستان بوده است که به سوی 62 دانش آموز دختر و پسر انجام شد. جامعه مورد بررسی در این تحقیق شامل دانش آموزان اول، دوم و سوم دبستان مناطق دوردست آموزش و پرورش تهران می باشند. نمونه موسیقی با محیط به علت محدود بودن در مدارس و مشکل دستیابی به آن ها در مدارس مختلف از آموزشگاه موسیقی کودکان انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. نمونه عادی این پژوهش دانش آموزان دختر و پسر از تو مدرسه واقع در مناطق دوردست آموزش و پرورش انتخاب شدن. با استفاده از روش همتا سازی براساس ویژگی هایی همچون محل سکونت، معتدل و سن انتخاب صورت گرفت. روش تحقیق از نوع علمی - مقایسه ای بود و ابزار پژوهش جهت سنجش خلاقیت دانش آموزان، آزمون خلاقیت تورنس 1974 با پایایی 0.80 بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، توزیع فراوانی، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی شفه) انجام شد. نتایج نشان داد که نمرات خلاقیت دانش آموزان موسیقی آن گفته در آزمون خلاقیت تورنس و خرده - آزمون های آن شامل، سیالی، است و ابتکار به جز جمعه انعطاف پذیری بیشتر از نمرات دانش آموزان موسیقی نیاموخته بود. بیشترین نمره آزمون خلاقیت و پسران به موسیقی آن بود و کمترین خرده آزمون به گفته ابتکار پسران به موسیقی نیاموخته مشاهده شد. همچنین طبق تحقیقات جانبی که بر روی سن کودکان و تحصیلات والدین صورت گرفته بود نتایج حاکی از این بود که سن هفت سالگی بالاترین نمره ابتکارات داشت و تحصیلات مادران بر میزان بست و خلاقیت کودکان اثر مثبت داشته و تحصیلات پدران ترجمه انعطاف پذیری و سیالی و ابتکار آن ها مؤثر بود.

کلیدواژه ها

خلاقیت، موسیقی اموخته، کودک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.