نقش خدمات مشورتی در ارتقاء کیفیت وضعیت روای اجتماعی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی روانشناسی و مدیریت آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOLOGY01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه ابراهیمی

سراوان، دبیرستان حضرت زینب (س) بخشان

مهین رزمی

سراوان، دبیرستان حضرت زینب (س) بخشان

حمید سندگل

سراوان، دبیرستان حضرت زینب (س) بخشان

سکینه کریمزاده جوزانی

سراوان، هنرستان کاردانش ایران

چکیده

امروزه روند توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش به سرعت رو به گسترش نهاد است گفته افزایش جمعیت دانش آموزی و اعتقاد همگان به اهمیت و ارزش والای تلی و تربیت و نیز پیشرفت سریع و فزاینده علوم رفتاری به فناوری زمینه ساز این توسعه گشته است. این گسترش همه جانبه از سویی موجب همگانی شدن آموزش و پرورش را فراهم ساخت از جهتی دیگر بر پیچیدگی جریان آن افزوده است. به گونه ای که در جهان نونی دیگر نمی توان تعلیم و تربیت و تنها وسیله ای برای انتقال دانش، معلومات و مهارت های آدمی از نسلی به نسل دیگر قلمداد نمود بلکه باید اذعان داشت که این نظام باید با تلاش شگرف چنان شایستگی و قابلیت را در افراد پرورش دهد که بتوانند به نحو به مطلوب فرد را با تحولات و دگرگونی های سریع اجتماعی همگان سازد. فقدان آگاهی و بصیرت و عدم بهره گیری از خدمات مشاوره ای مناسب می تواند سبب حرکت نادرست فرد گردد و بر این باور این که دگرگونی و تحول ساختن در عرصه تعلیم و تربیت میسر نمی گردد. مگر آنکه ارکان و اجزای آن نظام، امکان حصول به همه مراتب تعلیم و تربیت را مهیا و با مشاوره مناسب در تمام مراحل مخاطبان خود را به نحوی شایسته رهنمون گردد و این امر در سایه اقدامات ذیل مقدور می گردد: -شناسایی و تشخیص استعدادها و توانمندی های یکایک دانش آموزان براساس مطالعه و بررسی های مداومت منطبق بر روش ها و موازین علمی -کمک دانش آموزان با توجه به ویژگی ها و نیازمندی های جامعه به منظور دستیابی به حداکثر رشد و تکامل همه جانبه آنان در ابعاد روان شناختی و اجتماعی به منظور آنکه همه ارکان و عناصر آموزشی یک آموزشگاه قادر باشد موارد یاد شده را به جامعه عمل بپوشاند و باید مقوله راهنمایی دانش آموزان به عنوان یکی از مؤلفه های اساسی و با اهمیت در نظام تعلیم و تربیت توجه ویژه مبذول دارند. بنابراین امروز رویکرد راهنمایی (در آموزش و پرورش ضرورتی غیرقابل انکار است که می تواند بستر مناسبی را جهت پاسخ گویی به مطالبات و نیاز مربیان در همه ابعاد روان شناختی و اجتماعی فراهم سازد و مراتب نیز اهداف عالیه نظام تعلیم و تربیت را تسهیل و میسر سازد. در پژوهش حاضر سعی شده با تکیه بر روش توصیفی بخش خدمات مشورتی مشاوران در ارتقای کیفیت وضعیت روانی اجتماعی دانش آموزان در مدرسه مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مشاوره ، راهنمایی، وضعیت روانی اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.