مطالعه تطبیقی نقش سرمایه فکری و یادگیری سازمانی بر میزان خلاقیت کارکنان اداری و کارگاهی واحدهای تولیدی مطالعه موردی: شرکت بهره برداری، تولید و انتقال آب جنوب شرق خوزستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پارادایم های نوین مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: OICONFERENCE02_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا بزرگزاده

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه پیام نور واحد کرج

هومن بابادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه پیام نور واحدکرج

چکیده

هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی رابطه بین سرمایه فکری و خلاقیت کارکنان شرکت بهره برداری، تولید و انتقال آب جنوب شرق خوزستان با در نظر گرفتن نقش یادگیری سازمانی در میان دو دسته از کارکنان اداری و کارگاهی است. به منظور دست یافتن به این هدف، بر اساس مطالعات صورت گرفته و بررسی مبانی نظری متغیرها، سه بعد برای متغیر سرمایه فکری در نظر گرفته شد که شامل سرمایه ارتباطی (CC)، سرمایه انسانی (HC) و سرمایه ساختاری (SC) می باشد که بر اساس مدل بنتیس انتخاب شده است. پژوهش حاضر بر حسب هدف کاربردی و بر حسب شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی و بر حسب زمان جمع آوری داده ها نیز، تک مقطعی است. برای سنجش مفاهیم اساسی پژوهش پرسش نامه ای بر پایه پرسش نامه های استاندارد بونتیس (2000) برای متغیر سرمایه فکری، نیفه (2001) برای متغیر یادگیری سازمانی و دارابژه (2003) حاوی 69 سؤال تهیه و در بین کارکنان شرکت بهره برداری، تولید و انتقال آب جنوب شرق خوزستان توزیع شد. روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب گردید به نحوی که جامعه آماری به دو گروه کارکنان واحدهای اداری و کارکنان واحدهای کارگاهی تقسیم شدند. یافته های نهایی پژوهش با تحلیل توسط نرم افزارهای SPSS و Lisrel حاکی از وجود رابطه معنادار میان سرمایه فکری و خلاقیت (بررسی رابطه به صورت مستقل و همچنین از طریق یادگیری سازمانی) در میان جامعه مورد مطالعه است. در پایان نتایج به دست آمده میان دو گروه جامعه آماری با یکدیگر مقایسه و مورد تحلیل قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری؛ یادگیری سازمانی؛ خلاقیت؛ سرمایه انسانی؛ سرمایه ساختاری؛ سرمایه ارتباطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.