سنجش رضایت شهروندان از مدیریت مواد زائد جامد شهری( مطالعه موردی شاهین شهر)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم لشکربلوکی

دانش اموخته مقطع کارشناسی ارشد، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

جابر پارسایی

عضو هئیت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

افزایش شهرنشینی همراه با تغییر در شیوه زیست و الگوی مصرف، باعث افزایش میزان مواد زائد جامد در شهرها گردیده است برآوردها حاکی از آن است که حجم مواد زائد جامد شهری تا سال 2025 میلادی تا چهار تا پنج برابر افزایش یابد که سهم عظیمی از آن در کشورهای در حال توسعه می باشد. شهرستان شاهین شهر به عنوان یک شهر نوبنیاد و تازه تاسیس در استان اصفهان بزرگ قرار دارد که این امر خود باعث افزایش روز به روز جمعیت و توسعه فیزیکی آن می شود. با افزایش و گسترش فیزیکی این شهرستان عواملی چون توزیع ناعادلانه خدمات شهری و پایین آمدن کیفیت خدمات به شهروندان این شهرستان را تهدید کرده و رفاه و رضایتمندی شهروندان را کاهش می دهد. این تحقیق با هدف سنجش رضایت شهروندان از مدیریت مواد زائد جامد شهری صورت گرفته است. این مطالعه که به شیوه توصیفی پیمایشی صورت گرفته است و نظرات جامعه نمونه شهروندان مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیات از آزمون کای اسکوئر استفاده شد و اثبات و رد فرضیه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد شهرداری در بخش مدیریت مواد زائد جامد مورد تایید معنادار پاسخ گویان می باشد، یافته ها نشان داد هر چه عملکرد شهرداری در بخش مدیریت مواد زائد جامد شهری بیشتر باشد از طرفی دیگر میزان رضایتمندی شهروندان بیشتر می شود و رابطه مثبت و معنی داری بین این دو وجود دارد. مردم در این ارتباط رضایت کامل را از سیستم شهرداری خود ابراز داشته اند. خوشبختانه مسئولین شهری می توانند از این سرمایه اجتماعی را با خود همراه نموده و از کمک های آنان در جهت ارتقا سیستم های مدیریت مواد زائد شهری بهره جویند چرا که نتایج تحقیق نشان می دهد که پاسخ گویان هم رضایت کامل را مسئولین شهری خود دارند که نتیجه ان می تواند اعتماد به مسئولین باشد از طرفی دیگر مردم محلی آمادگی کامل خود را برای همکاری با مسئولان ذی ربط اعلام نموده اند. در واقع میتوان بیان نمود که در این شهر شرایط برای توسعه همه جانبه در بحث مدیریت مواد زائد شهری و همچنین دیگر امور شهری فراهم است.

کلیدواژه ها

مواد زائد شهری، مدیریت شهری، شهرداری، شهروندان، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.