رهیافتی بر نرخ تعرفه های گمرکی در واردات کالاهای واسطه ای موثرازالحاق به WTO

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 756

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MANAGECONF01_040

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

این مقاله باعنوان رهیافتی بر نرخ تعرفه های گمرکی در واردات کالاهای واسطه ای موثرازالحاق به WTO به منظورمطالعه عوامل و متغیرهای مهم و مؤثر بر واردات کالاهای واسطه ای ، برای دستیابی به پیش بینی مهمترین برآیند و تحولتشکیلات اقتصادی جهان که همان پیوستن به سازمان تجارت جهانی ) WTO ( می باشد انجام گرفته است. در این مقاله ما اثرات تعرفه)عوارض گمرکی( کالاهای واسطه ایرا بر واردات آنها بررسی کرده و اثرات احتمالی و مضر پیوستن را متورم کرده و آنرا به عنوان یک راهکار در جهت آگاهی کارشناسان مذاکره کننده در گروههای کاری پیوستن به سازمان تجارت جهانی، ارائه می کنیم. برای دستیابی به این امر رابطه رفتاری این متغیرها در اثر تغییرات عوامل مانند درآمد تولید ناخالص داخلی ، قیمت های نسبی کالاهای مصرفی وارداتی به قیمتهای داخلی، نرخ تعرفه، نرخ بهره، قیمت نیروی کار و ... مورد توجه قرارگرفت. بنابراین، هدف از این مقاله یافتن پاسخ مناسب به این سؤال تعیین گردیده است که با پیوستن کشورمان به سازمان تجارت جهانی که هدف این سازمان در نهایت از بین بردن موانع غیر تعرفه ای و کاهش و تثبیت موانع تعرفه ای می باشد، کاهش تعرفه کالاهای واسطه ای چه اثرات اقتصادی بر روی واردات این دسته کالا دارد. برای نیل به این هدف با تکیه بر مباحث مبنایی و تئوریک موضوع و بااستفاده از تحقیقات تجربی و کارهای انجاام گردیاده در داخل و خارج و آزمون کاکس و باکس یک مدل دوطرف لگاریتمی برای وضاعیت تقاضاای واردات کالاهاای واساطه ای بارایکشور ایران مناسب تشخیص داده شده و به روش حداقل مربعات معمولی (OLS) و برای کالاهای واسطه ای مورد تخماین وآزمون آماری قرار گرفته است. ماهیت نوع مدل بیانگر این است که ضرائب برآورد شده متغیرها، دلالت بر حساسیت نسبتاکم تقاضای واردات در مقابل تغییرات هریک از متغیرها دارد. نتایج بدست آمده از این برآورد نشان داده است که تقاضای وارداتکالاهای واسطه ای در مقابل تغییرات درآمد رابطه مثبت و در مقابل قیمتهای نسبی و نرخ تعرفه رابطه منفای و مهمتار آنکاه تقاضای واردات کالاهای واسطه ای در مقابل تغییرات نرخ تعرفه دارای حساسیت) کشش( نسبتا پاایینی مای باشاد کاه خاود بیانگر اینست که با ازاد سازی تعرفه ها بعد از پیوستن به سازمان تجارت جهانی کالاهای واسطه ای زیادی نسبت به کالاهایمصرفی وارد کشور نمی شود که این امر صدمه ای به بدنه اقتصاد کشور نمی زند زیرا حتی با افزایش واردات کالاهای واساطه ای به درون کشور با توجه به مصرفی بودن اکثر کالاهای تولید داخلی بحث کااهش اشاتغال ودرآماد ملای و ...را در پایش رو نخواهیم داشت 2 و حتی با توجه به ماهیت این نوع کالاها که وجود آنها در امر تولید داخلی مهم و ضروری می باشد خود مای تواند باعث افزایش اشتغال ودرآمد ملی در کشور گردد.

کلیدواژه ها:

الگوی تقاضای واردات کالاهای واسطه ای ، سازمان تجارت جهانی ، نرخ تعرفه

نویسندگان

شهریار منتظری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منتظری، شهریار، تاثیر الحاق به سازمان تجارت جهانی بر واردات ...
  • محبی منیره، اثرات عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی با ...
  • منتظری، شهریار، بهترین گزینه منابع برای تامین مالی پروژه ها ...
  • منتظری، شهریار، مدل های تجارت الکترونیک و درآمد زایی در ...
  • رهیافتی بر رابطه نرخهای سود بانکی و تاثیر آن بر بازارهای مالی پول و سرمایه با تاکید بر بورس اوراق بهادار [مقاله کنفرانسی]
  • منتظری، شهریار سلسله مقالات نقش مدیران مالی و نهادهای مالی ...
  • کمنتا، یان، مبانی اقتصادسنجی، ترجمه کامیز هژبرکیانی، مرکز نشر دانشگاهی، ...
  • بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اداره حساب های اقتصادی، گزارش ...
  • ویژه نامه گات، رایزنی و شناخت، فصلنامه پژوهشی اقتصاد کشاورزی ... [مقاله ژورنالی]
  • فرجادی، غلامعلی ولعلی، محمدرضا، (1376) تاثیر واردات کالاهای سرمایه ای ...
  • توکلی، علی اکبر، برآورد کششهای درآمدی و قیمتی تقاضای واردات ...
  • _ برآوردتقاضای واردات کالاهای مصرفی ای، باتاکیدبر نرخ تعرفه -کنفرانس ...
  • - پورمقیم، سیدجواد. «تجارت بین الملل، نظریه ها و سیاستهای ...
  • قطمیری، محمدعلی، کششهای درآمدی و قیمتی تقاضا برای واردات و ...
  • صمصامی، فرشاد، (تجارت خدمات و نقش آن در کشورهای در ...
  • نوفرستی، محمد. (ریشه واحد و همجمعی در اقتصادسنجی) انتشارات رسا، ...
  • نمایش کامل مراجع