بررسی روایی و اعتبار یابی آزمون نظریه ذهن در گروهی از دانش آموزان با و بدون اختلال یادگیری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی توانمندسازی فردی اجتماعی افراد با نیازهای ویژه
  • کد COI اختصاصی: ISEPP01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه حیدری

کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی،دانشگاه آزاد واحد قائن

مجید پاکدامن

گروه روانشناسی کودکان استثنایی،دانشگاه آزاد واحد قائن

حسن قلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی،اداره بهزیستی شهرستان زیرکوه

فاطمه اسمعیلی

دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

زمینه مسئله: شناخت اجتماعی، شامل تفکر در باره افکار، احساسات، نگرش ها و رفتارهای خود و دیگران و نیز استدلال در باره انسان ها و روابط انسانی است. این جنبه از رشد شامل چندین سازه میشود که نظریه ذهن از مهمترین سازههای آن است. هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی روایی و اعتبار آزمون نظریه ذهن (فرم 38 سوالی) در گروهی از دانش آموزان اختلال یادگیری و عادی شهر بیرجند بود. در راستای این هدف آزمون مزبور بر روی 194 نفر ( 74 اختلال یادگیری و 120 عادی) از دانش آموزان پایه سوم و پنجم ابتدایی اجرا شد. روش: در پژوهش حاضر به منظور بررسی روایی پرسش نامه نظریه ذهن از ضریب همبستگی دو رشته ای استفاده شد. و میزان پایایی از روش کودر ریچادرسون استفاده شد. یافته: پایایی پرسش نامه نظریه ذهن 0/81 به دست آمد. این مقدار نشان دهنده آن است که پرسش نامههای مورد استفاده از قابلیت اعتماد و یا به بیان دیگر از پایایی خیلی خوبی برخوردار می باشند.نتایج ضریب همبستگی نشان داد که پرسش نامه از روایی همگرا برخوردار می باشد چرا که اکثر سوالات مربوط به هر مولفه با خود مولفه همبستگی معنا داری دارند. مطلوبی جهت سنجش نظریه ذهن، در کودکان اختلال « اعتبار » و « روایی » از « آزمون نظریه ذهن » نتیجه گیری: در نتیجه یادگیری و عادی برخوردار است، و می توان از آن به عنوان ابزاری سریع (حدود 15 دقیقه) و جامع، برای تعیین سطوح نظریه ذهن دانش آموزان بهره گرفت.

کلیدواژه ها

نظریه ذهن؛ آزمون نظریه ذهن؛ روایی؛ اعتبار؛ اختلال یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.