تاثیر بازی های آموزشی بر تقویت خودتنظیمی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری شهرستان قاین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی توانمندسازی فردی اجتماعی افراد با نیازهای ویژه
  • کد COI اختصاصی: ISEPP01_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه اسماعیل پور

کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاینات

مجید ابراهیم پور

دکتری تخصصی روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی،استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاینات

محبوبه اسماعیل پور

کارشناس روانشناسی عمومی،دانشگاه پیام نور واحد قاینات

چکیده

زمین و هدف: تمامی افراد یک جامعه و به ویژه دانش آموزان در سنین مختلف و دوره های تحصیلی از یادگیری برابری برخوردار نمی باشند. مربیان و معلمین در زمان تدریس به خوبی دریافته اند که میزان یادگیری و بازدهی دانش آموزان برابر نبوده و هر یک به میزان توانایی خود، توان حل مسئله،پس گویی به سؤالات و بیان نظرات را به صورت کتبی و شفاهی دارند. اما گاهی بعضی از دانش آموزان به خصوص در سال های اولیه تحصیلی شرایط همگون با گروه خود را از دست داده و در یادگیری مطالب دچار مشکل می شوند و رفتار آنان معلمین را وادار به معرفی آنها به متخصصین می نماید. پژوهش حاضر به منظور تعیین تأثیر بازی های آموزشی بر بهبود و تقویت خود تنظیمی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری طراحی و اجرا شد. روش: طرح پژوهشی از نوع نیمه آزمایشی و به گروه کنترل بود نمونه آماری تعداد 24 دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی دارای اختلال یادگیری که به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس از مدارس سطح شهر قاین انتخاب و به شیوه تصادفی به دو گروه آزمایش کند و منتظر شدند. کودکان گروه آزمایش آموزش های لازم توسط پژوهشگر دریافت کردند و پرسش نامه خود تنظیمی قبل و بعد از برنامه های بازی های آموزشی اجرا و اطلاعات به دست آمده جمع آوری و به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در مرحله نهایی داده های حاصل با استفاده از آمار توصیفی و آزمون T نمونه مستقل و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج نشان داد که بازی های آموزشی به تقویت خود تنظیمی دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری اثر مثبت دارد. نتیجه گیری: بنابراین آموزش بازی آموزشی موجب بهبود فرایند یادگیری و خود تنظیمی در دانش آموزان دارای اختلال یادگیری می شود.

کلیدواژه ها

بازی های آموزشی،خودتنظیمی،اختلال یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.