رابطه بین اختلالات یادگیری و اختلالات زبان در دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر کرمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی توانمندسازی فردی اجتماعی افراد با نیازهای ویژه
  • کد COI اختصاصی: ISEPP01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا علمدار باغینی

کارشناس ارشد مشاوره ،دانشگاه پیام نور کرمان

حمیده رحمانیان کوشککی

کارشناس ارشد جامعه شناسی ،دانشگاه آزاد واحد جهرم

سهیل بیگلری

کارشناس ارشد مشاوره،علوم و تحقیقات شعبه کرمان

بتول شجاع حیدری

کارشناس ارشد مشاوره،علوم و تحقیقات شعبه کرمان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین اختلالات یادگیری و اختلالات زبانی در دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهر کرمان بود. ارزش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دچار اختلال یادگیری در مقطع ابتدایی شهرستان کرمان بودند. نمونه مورد پژوهش در این پژوهش 50 نفر (25 نفر دختر و 25 نفر پسر) از دانش آموزان دچار اختلال یادگیری بودند که به روش نمونه گیری در دسترس از مرکز اختلالات یادگیری این شهرستان که تحت آموزش و درمان بودند انتخاب شدند و با توجه به هدف و فرضیه های مطرح شده مورد آزمون قرار گرفتند. فرض اصلی این پژوهش این بود که بین اختلالات یادگیری و اختلالات زبانی رابطه وجود دارد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسش نامه سنجش اختلالات یادگیری میکل باست و پرسش نامه سنجش اختلالات محقق ساخته و آموزش هوش کلامی وکسلر کودکان بود که پایایی و روایی آن ها در حد مطلوبی بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی برای دو گروه مستقل، ضریب هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری استفاده شد. نتایج پژوهش رابطه معنی داری را بین نمرات اختلال زبان و نمرات اختلال یادگیری نشان داد (p< 0/05 و r=0/558) همچنین بین خرده مقیاس یک اختلال یادگیری و اختلال زبان رابطه معنی داری بود. این نتایج در بین دانش آموزان پسر و دختر مشابه بود.

کلیدواژه ها

اختلالات یادگیری،اختلالات زبان،هوش کلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.