آشنایی با سیستم های پیش بینی سیل با تاکید بر ضرورت ایجاد آنها در ایران
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 830
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IENC02_034
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
یکی از بلایای طبیعی که سالانه علاوه بر وارد آوردن خسارات مالیسنگین، جان تعداد زیادی از انساان ها را نیز می گیرد ، پدیدهسیلاب است. در ایران به د لیل وسعت زیااد، اقالیم متعدد و تراکمزمانی و مکانی بارش ها در اکثر حوضه های آبخیز همه ساله شاهدسیلاب های عظیمی دراکثر مناطق کشور می باشیم. یکی از روشهای مناسب مقابله با سیل، پیش بینی زمان وقوع و هشدار به مواقعخطر است. سیستم پیش بینی سیل ، سیستمی است جهت آگاهکردن مردم و مسئولین منطقه ای از خطر سیل و هشدار دادن بهتمامی نقاط تحت پوشش. سه نوع پیشگویی در بر آورد مقادیرسیلاب داریم :پیش بینی هواشناسی، پیش بینی هیدرولوژیکی وپیش بینی هیدرولیکی . اجرای سیستم های پیش بینی و هشدارسیل بیش از 40 سال است که در بسیاری از کشورهای پیشرفتهجهان آغاز شده، اما در ایران به صورت گسترده و عمومی برای تمامیمناطق کار نشده است. لذا در این مقاله مروری بر مطالعات انجامشده در این زمینه شده و به صورت کلی، این سیستم ها و نحوه ی عملکرد آنها و همچنین نقش این سیستم ها در حفاظت از اراضی و مناطق مسکونی حاشیه مسیل ها و ضرورت ایجاد آنها در ایران بیان گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه نوروزی دزفولی
دانشجوی کارشناسی محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
میترا چراغی
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :