کاربرد ریزو باکتری های ارتقا دهنده رشد گیاهی بعنوان جایگزین کودهای شیمیایی جهت حفاظت از محیط زیست
محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IENC01_316
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
ریزو باکتری های ارتقا دهنده رشد گیاه در خاک های کشاورزی قابلردیابی هستند. این باکتری ها به طور طبیعی در خاک واقع شده اندو ساکن ریشه گیاهان هستند و از طرف دیگر ارتقا میزان رشدگیاهان را در پی دارند. تلقیح گونه های خاصی از این باکتری ها بهبذر یا ریشه گیاهان زراعی افزایش رشد را سبب می شود. حضور اینمیکروب ها تاثیر مستقیمی را در رشد ریشه و ساقه دارد. تلقیحموارد فوق به ریشه گیاهان زینتی، درختان جنگل، سبزیجات ومحصولات کشاورزی ممکن است از جهات مختلفی تاثیر گذار باشد.در اوایل فصل رشد گیاهی، در مرحله جوانه زنی نهال، پایداریسلامت، قدرتمندی گیاه، افزایش رشد بوته، ارتفاع بوته، وزن،محتوای موادمغذی در بافت گیاهی، تولید شکوفه، محتوای کلروفیل،افزایش گره در حبوبات و .... نقش ریزوباکترها به اثبات رسیده است.از جمله فواید دیگر تثبیت نیتروژن و تحویل ترکیبات نیتروژنه قابلمصرف به حبوبات، افزایش سایر مواد مغذی مثل فسفر ،گوگرد ،آهنو مس، تولید هورمون های گیاهی و کمک در کنترل، آفات را میتوان اشاره نمود. لذا کاربرد ریزوباکترها بعنوان کودهای زیستی نهتنها احتیاج به کودهای شیمیایی مضر برای محیط زیست را مرتفعمی سازد بلکه از فواید بیشمار دیگری نیز برخوردارند که در هیچ کودشیمیایی قابل رویت نمی باشد و بر این اساس یافت ریزوباکترهایجدید سازگار به شرایط آب و هوایی هر منطقته ضروری و اجتنابناپذیر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرح صادقی نژاد
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران
فرخ رخ بخش زمین
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :