بررسی اثرات مهارت های ارتباطی مدیران بر توانمندسازی روانشناختی به واسطهتعهد سازمانی (مطالعه موردی کارکنان آموزش و پرورش منطقه یک شهر تهران)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 681

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMSCONF02_139

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

این تحقیق با هدف بررسی اثرات مهارت های ارتباطی مدیران بر توانمندسازی روانشناختی به واسطه تعهد سازمانی (مطالعه موردی کارکنان آموزش و پرورش منطقه یک شهر تهران) انجام گرفت. طرح تحقیق از نوع طرح های غیرآزمایشی و همبستگی در قالب تحلیل مسیر بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش منطقه 1 تهران ( 150 ) نفر بودند. که از طریق فرمول کوکران تعداد 97 نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی وتن و کمرون، پرسشنامه تعهدسازمانی آلن و میر و پرسشنامه مهارت ارتباطی بارتون ای جی بود. روایی پرسشنامه ها به تایید اساتید و پایایی آنها از طریق آلفای کرونباخ مورد بررسی و به ترتیب 0/77، 0/81، 0/84 بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی آمار استنباطی(آزمون کولموگراف اسمیرنوف جهت تعیین نرمالیتی بودن داده ها، ضریب همبستگیپیرسون جهت بررسی ارتباط بین متغیرها، تحلیل مسیر) از طریق نرم نرم افزاهای Spss و Amos استفاده گردید. نتایج نشان داد که اثرات مهارت های ارتباطی مدیران بر روی توانمندسازی روانشناختی به صورت مستقیم 0/493 اثرات مهارت های ارتباطی مدیران به صورت غیر مستقیم و به واسطه تعهدسازمانی بر روی توانمدسازی روانشناختی 0/126 و به صورت کلی مهارت های ارتباطی مدیران بر توانمندسازی روانشناختی 0/619 است. همچنین اثرات تعهدسازمانی به صورت مستقیم بر توانمندسازی روانشناختی 0/256 بود.

کلیدواژه ها:

مهارت های ارتباطی مدیران ، توانمندسازی روانشناختی ، تعهدسازمانی

نویسندگان

محمدرضا جورسرا

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش مدیریت تحول ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهراء

طیبه سادات خاتمی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی ،گرایش علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

فاطمه محمدی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی ،گرایش علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

مهدی طاهری

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی ،گرایش علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :