بررسی و ارزیابی میزان آمادگی سازمانی جهت پیادهسازی مدیریت دانش (مطالعه موردی دانشگاه صنعت نفت)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH03_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سپهوند

استادیار گروه اقتصاد و مدیریت، دانشگاه لرستان، ایران

مجید خرمی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی نوآوران کوهدشت، ایران

حبیب میرزایی

دانشجو دکتری مدیریت بازرگانی، دانشگاه لرستان، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی و ارزیابی میزان آمادگی سازمانی جهت پیادهسازی مدیریت دانش )مطالعه موردی در دانشگاه صنعت نفت( می باشد. در این تحقیق، محقق از میان جامعه آماری ۲۰۰ نفره ، که شامل کلیه کارکنان دانشگاه صنعت نفت میباشند تعداد ۱۲۷ نمونه را با استفاده از جدول مورگان تعیین نمود،. ابزار بکار گرفته شده برای جمع آوری داده ها در این تحقیق، پرسشنامهای محقق ساخته میباشد که با الگو برداری از عوامل مؤثر در استقرار مدیریت دانش که توسط Bukowitz و William طراحی و مورد استفاده قرار گرفت. پرسشنامه مورد نظر دارای ۴۷ گویه میباشد که پس از اخذ نظرات صاحبنظران دانشگاهی و سازمانی و استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای اطمینان از روایی و پایایی ابزار؛ ابزار پژوهش در اختیار نمونه آماری قرار گرفت که با پیگیری و تلاش محقق تعداد ۱۲۷ پرسشنامه عودت گردید. پس از تجزیه و تحلیل دادهها از طریق نرمافزار نسخه شانزدهم SPSS با استفاده از آمار توصیفی و برخی آزمونهای آمار استنباطی آزمونهای ؛ کلموگروف اسمیرنف - ks ، تیاستیودنت، فریدمن( در سطح خطای ۵ درصد، نتایج تحقیق نشان داد که شرکت مورد مطالعه برای پیادهسازی مدیریت دانش از لحاظ متغیرهای نحوه بکارگیری دانش )با میانگین رنک ۵.۵۴ در رتبه اول(، فرایند یافتن دانش )با میانگین رنک ۴.۸۷ در رتبه دوم(، حذف دانش بدون کاربرد و زاید )با میانگین رنک ۴.۷۱ در رتبه سوم(، یادگیری دانش )با میانگین رنک ۴.۵۳ در رتبه چهارم(، ارزیابی دانش )با میانگین رنک ۴.۱۸ در رتبه پنجم(، ایجاد/ نگهداری دانش)با میانگین رنک ۳.۹۸ در رتبه ششم( و تسهیم دانش )با میانگین رنک ۳.۷۷ در رتبه هفتم( در دانشگاه صنعت نفت مطالعه شرایط لازم برای پیاده سازی مدیریت دانش وجود ندارد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، اجرای مدیریت دانش، دانشگاه صنعت نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.