بررسی اقلیم ، زمین شناسی، شیب و عوامل محیطی در شهر شهرکرد واطراف آن با توجه به نقشه های جغرافیایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین خلیلی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیاو برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد سمنان

زینب کرکه آبادی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد سمنان،

چکیده

گسترش شهر و شهرنشینی، افزایش تدریجی تعداد شهرهای بزرگ در جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه از یک طرف، رشد شهرها، تمرکز و تجمع جمعیت و افزایش بارگذاریهای محیطی و اقتصادی بر بستر آنها از طرف دیگر، ضمن توجه بیشتر به شهرها، منجر به پذیرش نقشها و عملکردهای متعددی توسط آنها شده است. یکی از موضوعات مهمی که بیشتر شهرهای بزرگ جهان با آن روبرو هستند موضوع حواد طبیعی است. عوامل طبیعی نقش بسیار حساس و مهمی در پیوند شهربه پیرامون خود دارند. وجود جاذبه های زیاد طبیعی در کنار شهرها مانند وجود چشمه ها و فضای سبز در جذب جمعیت شهری برای فراغت و سرمایه گزاری بسیار موثر می باشد.و به یکی از دغدغه های اصلی مدیران شهرها تبدیل شده است.جنس زمین در ساخت و سازها و شیب در کاهش اثرات سیل های سنگین بسیار مهم تلقی می شود . شهرکرد بین ۵۰ درجه و ۴۹ دقیقه و ۲۲ ثانیه تا ۵۰ درجه و ۵۳ دقیقه و ۴۴ ثانیه طول و ۳۲ درجه و ۱۸دقیقه و ۲۲ ثانیه تا ۲۳ درجه و ۲۱ دقیقه و ۵۰ ثانیه عرض جغرافیایی و در ۹۷ کیلومتری جنوب غرب اصفهان قرار گرفتهاست. به لحاظتوپوگرافی در بخش شمالی رشته کوه زاگرس قرار گرفتهاست. این شهر با ارتفاع بین ۲۰۵۰ تا ۲۳۱۰ متر از سطح دریا، مرتفعترینشهرایران است و به همین خاطر به »بام ایران« معروف است. شهرکرد دارای اقلیم نیمه مرطوب معتدل با تابستانهای معتدل وزمستانهای بسیار سرد است. میانگین ساالنه دمای هوادر شهرکرد ۱۱/۵ درجه سانتیگراد میباشد.

کلیدواژه ها

شهرو شهر نشینی،فضای شهری، عوامل طبیعی، اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.