پهنهبندی فصلی سطح آب زیرزمینی دشت بروجن با روش وزندهی فاصله معکوس ( IDW)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_437
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا اسفندیاری درآباد

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار، دکتری ژئومورفولوژی،

راضیه قربانی فیل آبادی

دانشجوی هیدروژئومورفولوژی دانشجوی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

برآورد توزیع مکانی سطح ایستابی، در طیف گسترده ای از مسایل، مانند سدهای زیرزمینی، طرح های محیط زیست، طرح های آبخیزداری و بسیاری از بحث های منابع آب کاربرد دارد .تغییرات زیاد سطح ایستابی در نقاط مختلف سفره، کمبود چاه های مشاهداتی و پیچیدگی ارتباط سطح ایستابی با دیگر پارامترها، اهمیت توسعه روشهای کارآمد را در برآورد توزیع مکانی سطح ایستابی دو چندان می نماید.(زارع ابیانه و بیات ورکشی، 1392 :2 .(این تحقیق جهت بررسی سطح آب زیرزمینی دشت بروجن با استفاده از روش وزن دهی فاصلهی معکوس (IDW ( انجام شد. در روش وزندهی فاصله معکوس فرض اساسی بر این است که میزان همبستگی و تشابه بین همسایهها با فاصله بین آن ها متناسب است که می توان آن را به صورت تابعی با توان معکوس از فاصله ی هر نقطه از نقاط همسایه تعریف کرد. طی این پژوهش ضمن بررسی میان گین ماهیانه و فصلی سطح آب زیرزمینی در 20 ایستگاه موجود در دشت بروجن، این منطقه به روش وزن دهی فاصله ی معکوس (IDW ،(برای 4 فصل سال به صورت مجزا پهنه بندی شد. در نهایت نتایج حاصله نشان داده که الگوی توزیع سطح آب زیرزمینی در این منطقه در هر 4 فصل سال یکسان بو ده است. نتایج حاصل از بررسی میانگین ماهیانه ی سطح آب نیز نشان داده که الگوی نوسانات سطح آب زیرزمینی در طول سال تغریبا منظم بوده است بطوریکه از فروردین تا آبان روند افزایشی و از آبان تا اسفند روند رو به کاهش دارد.

کلیدواژه ها

پهنهبندی، سطح آب، آب زیرزمینی، IDW

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.