بررسی منابع آب و خاک و تاثیر آن بر زندگی انسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 12554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن نامی

دانشگاه تهران گروه جغرافیا

مرضیه الفتی اول

دانشجوی کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی. دانشگاه تهران

چکیده

نحوه استقرار سکونت گاهها و چگونگی شکل گیری و پراکندگی خانه ها و مزارع،تاحد قابل توجهی متأثر از چگونگی دستیابی به آب و فراوانی منابع آن بوده است.نحوه پراکندگی مکانی شبکه و آب ها،کیفیت خاک های در دسترس و مانند آن به نحوی بارز موقعیت سکونت گاههای روستایی را تحت تأثیر خود قرار می دهد و از این طریق باعث بروز الگوهای خاص شکل گیری می شود.برای شناخت آب به عنوان یک ضرورت و منبع اصلی در زندگی روستاییان و شهریان باید خصوصیات آب در این مناطق، زیست سپهر و نقش آن در زندگی موجودات زنده را شناخت. آب ماده یگانه ای است که بدون وجود آن حیات ، به صورتی که می شناسیم غیر ممکن بود. آبها به دو دسته سطحی و زیر زمینی تقسیم می شوند که هر یک خصوصیات ویژه ای دارند و تاثیرات متفاوتی را اعمال می کنند . خاک نیز یکی از مهمترین عوامل تولی دی است و در زندگی اجتماعی و اقتصادی انسان تاثیر بسیار دارد. برای آنکه بتوانیم بیشتر به اهمیت این عامل مهم اقتصادی پی ببریم، باید آنرا با دقت بیشتر مورد مطالعه قرار دهیم.مناطق کوهستانی با محدودیت منابع آب و خاک در مقایسه با دشتهای آبرفتی صرفا به واسطه خاص محیط طبیعی،دافع و مانع تراکم شدید جمعیت هستند برعکس دشتهای آبرفتی جاذبه زیادی برای جذب جمعیت دارند. تحقیق حاضر دررابطه با بررسی منابع آب و خاک، ویژگی های آنها، راه های حفاظت از آنها و تاثیر این منبع حیاتی بر زندگی انسان می باشد.

کلیدواژه ها

منابع آب، منابع خاک، آب های زیر زمینی و سطحی، انواع خاک، مشکلات منابع آب و خاک، مدیریت منابع آب و خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.