مقایسه برخی ویژگیهای شیمیایی دانه سه رقم کنجد کشت شده در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: CDSB01_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خیرالهی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدرضا کسائی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

جمشید فرمانی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

جواد غفاری

دانشیار گروه آموزشی اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران

چکیده

کنجد یکی از گیاهان روغنی است که از دانه آن می توان به عنوان منبع روغن و پروتئین بهره برد. این گیاه دارای 16 جنس و بیش از 60 گونه می باشد. زراعت کنجد از دیرباز در کشورمان رواج داشته و بدین سبب متناسب با شرایط اقلیمی متنوع و متفاوت، توده های بومی کنجد متعددی ظاهر گردیده اند. در این تحقیق میزان پروتئین و چربی سه رقم کنجد دشتستان، صفی آباد و ناز تک شاخه توسط دستگاه NIR اندازه گیری شد و پروتئین کل استخراج شده با استفاده از روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفت. از لحاظ محتوای پروتئین بین هر سه رقم کنجد اختلاف معنی داری مشاهده شد به طوری که کمترین و بیشترین مقدار پروتئین به ترتیب 6/17 و 36/22 مربوط به گونه دشتستان و صفی آباد بود. از نظر مقدار چربی بین گونه دشتستان و ناز تک شاخه اختلاف غیر معنی دار (05/0P ) وجود داشت ولی گونه صفی آباد به صورت معنی داری مقدار چربی کمتری داشت. با توجه به نتایج حاصل از تفکیک پروتئین ها با استفاده از SDS-PAGE ، هر سه گونه دارای باندهای مشابه بودند

کلیدواژه ها

کنجد، پروتئین، روغن، SDS-PAGE، دستگاه NIR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.