پتانسیل قدرت احیا کنندگی آهن(III) عصاره های مختلف گیاه علف مورچه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: CDSB01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه افشاری پور

گروه صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی

سیده زهرا سیدالنگی

گروه شیمی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

گیاه علف مورچه با نام علمی Cressa cretica گیاهی شورپسند، غالباً کوتاه و شبه خزنده روی خاک می باشد و همچنین از موارد کاربردی این گیاه می توان به استفاده از آن در توده شناسی اشاره نمود. هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی پتانسیل توان احیا کنندگی آهن (III) عصاره های مختلف علف مورچه می باشد. بدین منظور عصاره های آبی و اتانولی گیاه علف مورچه و آنتی اکسیدان سنتتیک BHT هر یک در 4 غلظت 25، 50، 100 و ppm 200 مورد بررسی قرار گرفتند. با افزایش غلظت هر یک از آنها، قدرت احیا کنندگی آنها نیز به طور معنی داری افزایش پیدا کرد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس حاکی از وجود اختلاف معنی دار (05/0> p) در بین تیمارهای آزمایش می باشد بطوریکه این روند در هر یک از سطوح وجود دارد. در هر یک از غلظت ها بیشترین میزان قدرت احیا کنندگی به آنتی اکسیدان سنتتیک BHT اختصاص یافته است بطوریکه با سایر تیمارها دارای تفاوت معنی دار می باشد (05/0> p) و همچنین در بین عصاره های آبی و اتانولی علف مورچه نیز عملکرد عصاره اتانولی بطور معنی داری بهتر می باشد. بر اساس عملکرد تیمارها این امکان وجود دارد که بتوان از سطوح بالای عصاره اتانولی علف مورچه بعنوان جایگزین آنتی اکسیدان BHT استفاده نمود

کلیدواژه ها

احیا کنندگی، علف مورچه، آبی، اتانولی، BHT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.