سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: CCESI01_228
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 347
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله معماری وهنر، و جایگاه معمار اسلامی به عنوان هنرمند بر اساس فلسفه اسلامی
چکیده مقاله:
این پژوهش به دنبال پاسخ این سؤال می گردد که بر اساس تعاریف فلسفه اسلامی از هنر و هنرمند، و با توجه به آنچه که معماری در طول تمدن اسلامی عمارت کرده است، آیا می توان معماری اسلام را هنر و معمار آن را هنرمند دانست؟ ریشه اختلاف نظرها را در مورد کار معماری که آیا پیشه بوده یا هنر ، از زمان افلاطون می توان جستجو کرد و در دوره های مختلف تاریخ فلسفه و هنر و معماری غرب، می توان با این بحث ها مواجه شد. از نظر نگارندگان، امروزه نیز با توجه به جایگاه وظایف معمار و داعیه ها و تعاریف هنر و هنرمند در فلسفه های مختلف، تناقضاتی زیادی وجود دارد که در ظرف همان فلسفه ها می توان آنها را بررسی و تحلیل نمود.این پژوهش، با رویکرد تفسیری- تاریخی، با مطالعه کتابخانه ای و مرور منابع و تعاریف فلسفه اسلام از هنر و هنرمند، در مرحله اول به یافتن و تدوین معیارهایی در این راستا پرداخته و سپس بر اساس وظایف و کارهای معمار، از آنچه به عنوان اثر اکنون در دست ماست، به روش مقایسه ای- تطبیقی، به تحلیل و مقایسه معیارها و اثر دیده می شود، می پردازد. نتایج اولیه نشان می دهد که حداقل تا دوره ای که معماری اسلامی، در مسیر اصلی خود طی طریق می کرده است، بر خلاف اختلاف نظرهایی که در غرب وجود داشت، معماری قطعاً با تفاسیر فلسفه هنر اسلامی هنر بوده و معمار هنرمند .
کلیدواژه ها:
معماری، هنر، فلسفه اسلامی، هنرمند، پیشه ور
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/545238/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدنژاد سردرودی، فرهاد،1395،معماری وهنر، و جایگاه معمار اسلامی به عنوان هنرمند بر اساس فلسفه اسلامی،اولین مسابقه کنفرانس بین المللی جامع علوم مهندسی در ایران،بندرانزلی،،،https://civilica.com/doc/545238
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، احمدنژاد سردرودی، فرهاد؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، احمدنژاد سردرودی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیر اقلیم بر معماری بومی و پایدار مناطق گرم و خشک
- جایگاه نگارگری در هنر و معماری اسلامی ایران
- مطالعه جامعه شناختی تاثیر جهانی شدن فرهنگ بر توسعه پایدار
- بررسی نقش کاربری های فرهنگی در شکل گیری حیات جمعی
- مقایسه ی بازیگوشی و سر زندگی هنرمندان رشته های شعر ،تئاتر، موسیقی ،خوش نویسی، نقاشی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.