بررسی کشت مخلوط ذرت سینگل کراس704 و لوبیای تجارتی رقم دانشکده

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,436

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_065

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

در این تحقیق به منظور تعیین مطلوبترین الگوی کاشت مخلوط ذرت با لوبیای ارقام تجارتی , ذرت هیبریددانه ای 704با لوبیای رقم دانشکده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار به مدت دو سال مورد بررسی قرار گرفتند.در این تحقیق شش الگوی کاشت مخلوط با توجه به این اصل که ذرت بعنوان گیاه اصلی و لوبیا گیاه فرعی محسوب می شود در نظر گرفته شده است و همچنین فاصله ثابت خطوط کاشت ذرت از همدیگر با 75 سانتیمتر و فاصله لوبیا از ذرت 15 سانتی متر (روی خط مشترک) بودند. بدین حالت که اولین تا ششمین الگوی کاشت به ترتیب 1- شش خط فقط ذرت 2- سه خط ذرت، یک خط لوبیا و سه خط ذرت 3- دو خط ذرت، یک خط لوبیا، دو خط ذرت، یک خط لوبیا 4- یک خط لوبیا، یک خط ذرت 5- کاشت دو خط لوبیا در دو طرف خط ذرت 6- کاشت چند کپه لوبیا در اطراف ذرت تعیین گردید. طی عملیات کاشت تا برداشت در طول روند رشد یادداشت برداریهای مهم مربوط به خصوصیات فنولوژی رشد هر واریته (ذرت و لوبیا) بصورت مجزا و همچنین از سایر صفات زراعی انجام گردید. سپس بعد از تجزیه واریانس داده های آماری حاصل از یادداشت برداریها جهت ارزیابی مزایای کشت مخلوط ذرت ولوبیا و عملکرد نهایی محصول در الگوهای مختلف کاشت و همچنین در تیمارهای مختلف مورد مطالعه از نسبت برابری زمین استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که کلیه تیمارها و الگوهای مختلف بر تک کشتی گیاهان ذرت و لوبیا برتری دارند. با توجه به این نتایج می توان استنباط نمود که رقابت گیاهی در اکثر الگوهاوتراکمهای مخلوط به حدی نبود که ایجاد رقابت شدید نماید. در نتیجه عملکرد نهایی کشت های مخلوط نسبت به تک کشتی آنها بیشتر بود.

کلیدواژه ها:

کشت مخلوط ، تک کشتی ، الگو ، فنولوژی ، نسبت برابری زمین و واریته.

نویسندگان

ابراهیم نجفی

محقق موسسه تحقیقات اصلاح ثهیه نهال و بذربخش تحقیقات ذرت و گیاهان علو

حسین غفاری خلیق

محقق موسسه تحقیقات اصلاح ثهیه نهال و بذربخش تحقیقات سیب زمینی , پیاز و

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابدالی شهری، ع. 1375. بررسی کشت مخلوط ذرت و آفتاب ...
  • بغدادی، ح.1377. بررسی اثر تراکم ذرت و الگوهای مختلف کاشت ...
  • .3-مظاهری، د.1373. زراعت مخلوط انتشارات دانشگاه تهران ...
  • مظاهری، د.1364. کشت مخلوط ذرت و لوبیا. مجله علوم کشاورزی- ...
  • نمایش کامل مراجع