اثرات آرایش کاشت بر شاخص های رشد ارقام لوبیا قرمز

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,528

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_034

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات تراکم بوته و آرایش کاشت بر روند رشد ارقام لوبیا قرمزآزمایشی طی سال زراعی 81 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی ارومیه با استفاده از طرح اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش فاصله بین ردیف در سه سطح 30، 45 و 60 سانتی متر به عنوان فاکتور اصلی، دو رقم (ناز و درخشان ) و سه فاصله بین ردیف 5، 10 و 15 سانتی متر به عنوان فاکتورهای فرعی استفاده شد. برای ارزیابی شاخص های رشد از تجمع ماده خشک (DM)، سرعت رشد محصول(CGR) و سرعت رشد نسبی RGR)) استفاده شد که با نمونه برداری از مزرعه به فواصل یک هفته ای روند تغییرات شاخص های رشد بر اساس درجه روز رشد بدست آمد. بر اساس نتایج این آزمایش مشاهده شد که روند تغییرات ماده خشک اندام های هوایی در کلیه تیمارها به صورت سیگموییدی بود. در رقم درخشان بیشترین ماده خشک تولیدی در 1029 درجه روز - رشد و در رقم ناز در 1200 درجه روز – رشد حاصل آمد. همچنین مشخص شد که با افزایش تراکم بوته، میزان ماده خشک تجمعی به طور معنی داری افزایش یافت و بیشترین ماده خشک در ارقام ناز و درخشان در آرایش کاشت 5 × 30 سانتی متر و یا تراکم بوته 66/67بوته در مترمربع بدست آمد. در ارقام مورد بررسی با کاهش فواصل بین ردیف و بین دو بوته در ردیف سرعت رشد محصول افزایش یافت و مقادیر بیشینه سرعت رشد محصول در ارقام ناز و درخشان به ترتیب به میزان 3/67 و 3/12گرم در درجه روز – رشد بود. همچنین بررسی نتایج نشان داد که در ارقام مورد مطالعه با افزایش تراکم بوته و کاهش فاصله بین ردیف و بین و بوته در ردیف عملکرد دانه لوبیا افزایش یافت و آرایش های کاشت 5 × 30 سانتی متر در رقم ناز و 10 × 30 سانتی متر در رقم درخشان سبب تولید حداکثر عملکرد دانه گردید.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آذرخش ترابی جفرودی

دانشجوی سابق زراعت

عبدا... حسن زاده قورت تپه

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی

امیرفیاض مقدم

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • لطیفی، ن. و س. نواب پور. 1379. واکنش شاخص‌های رشد ...
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • Lucas, E.O., and G.M. Milbourn. 1976. The effect of density ...
  • Mehraj, K.N., M.A. Brick. C.H. Pearson. and J.B. Ogg. 1996. ...
  • نمایش کامل مراجع