تأثیر تمرینات ویبریشن بر میزان درد و اجرای عملکردی زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو
محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 430
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASSF01_173
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ویبریشن کل بدن بر میزان درد، تعادل، استقامت عضلانی و انعطاف پذیری زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو بود. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه مداخله تمرینی و یک گروه کنترل بود. آزمودنی های این پژوهش را 30 نفر از زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو تشکیل می دادند که به صورت هدفمند و توسط پزشک تشخیص داده شدند و پس از تکمیل فرم رضایت نامه در مطالعه حضور پیدا کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی و برابر (15 نفر) در دو وزن، 160/404/64 قد، 64/673/08 سن (تجربی و) 66/474/91 وزن، 160/673/90 قد، 63/932/63 سن (کنترل گروه15/620/66 (تقسیم شدند. پیش از آغاز پروتکل تمرینی، در جلسه پیش آزمون و دو روز پس از انجام پروتکل تمرینی در جلسه پس آزمون، متغیرهای وابسته پژوهش شامل اندازه های مربوط به میزان درد به وسیله مقیاس دیداری درد، تعادل به کمک آزمون بلند شدن و رفتن، استقامت عضلانی به وسیله آزمون بلند شدن از روی صندلی در مدت 30 ثانیه و انعطاف پذیری به کمک آزمون نشستن روی صندلی و رساندن دست ها مورد اندازه گیری قرار گرفتند. پروتکل تمرین ویبریشن شامل یک وضعیت تمرینی بود که با فرکانس 30-25 هرتز و دامنه 5 میلی متر و طبق اصل اضافه بار، دو روز در هفته به مدت هشت هفته متوالی برای گروه تجربی انجام شد و از گروه کنترل خواسته شد که در این مدت از پرداختن به هرگونه فعالیت بدنی اضافه بر امور روزمره خودداری نمایند. نتایج: نتایج آزمون آماری تی مستقل نشان داد که مقایسه اختلاف میانگین های پیش آزمون و پس آزمون متغیرهای وابسته شامل درد، تعادل، استقامت عضلانی و انعطاف پذیری در گروه ویبریشن و کنترل تفاوت معنادرای با هم دارند (05/0
ویبریشن را برای مبتلایان به استئوآرتریت با پروتکل های کوتاه مدت مورد توجه قرار داد تا بتوان از اتلاف وقت و هزینه پیشگیری نمود و انگیزه شرکت در فعالیت های بدنی زودبازده را به خصوص برای سالمندان افزایش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده نرگس امیری
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
جبار سیف پناهی شعبانی
استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :