تأثیر دو نوع بازیافت شامل نشستن و سونای خشک بر دفع اسیدلاکتیک خون در مردان جوان
محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 351
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASSF01_005
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
مقدمه:هدف از تحقیق حاضر، تاثیر دو نوع بازیافت نشستن و سونای خشک بر دفع اسیدلاکتیک خون در مردان جوان است.روش شناسی: نمونه آماری 10 نفر از دانشجویان تربیت بدنی شهرستان اهر با میانگین سنی22/2 4/27 سال، قد 12/61/177سانتی متر، وزن 01/4 70/72 کیلوگرم ، شاخص توده بدنی 40/1 18/23 کیلوگرم بر متر مربع، که شنای صد متر را به راحتی شنا می کردند و به صورت داوطلبانه دریک گروه قرار گرفته، انتخاب شدند . آزمودنی ها پس از شنای صد متر کرال سینه، 2 روش بازیافترا طی دو جلسه با فاصله زمانی 48 ساعت، با دو برنامه بازیافت انجام دادند، همچنین اسید لاکتیک خون آزمونی ها در چهار مرحله(قبل، بلافاصله بعد از فعالیت، دقایق 5 و10 دوره بازیافت) اندازهگیری شد.نحوه اجرای آزمون : آزمودنی ها در دو روز متفاوت با فاصله زمانی 48 ساعت یکی از روش های بازیافت (نشستن و سونای خشک) را اجرا کردند، قبل از فعالیت اصلی(شنای 100 متر کرال سینه) نمونه خونی لاکتات از آزمودنی ها گرفته شد، سپس طی سه مرحله ، پس از فعالیت ، دقایق 5 و10 پس از فعالیت، میزان لاکتات خون به وسیله دستگاه لاکتومتر اندازهگیری و ثبت شد. نحوه اندازه گیری اسیدلاکتیک خون: غلظت اسیدلاکتیک خون با استفاده از دستگاه لاکتومتر اندازه گیری شد.نتایج : نتایج تحقیق نشان داد میزان دفع اسید لاکتیک در دقایق 5 و 10 بازیافت در سونا بیشتر از نشستن بوده است(05/0
بازیافت در سونای خشک نسبت به نشستن باعث دفع سریع تر لاکتات خون می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هادی حقی
کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه ارومیه، دبیر تربیت بدنی
پریسا انگوری
دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دبیر تربیت بدنی
مجتبی محمودی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تربیت دبیرشهید رجائی تهران، دبیر تربیت بدنی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :