شناخت و معرفی صنایع دستی اسلامی – ایرانی به جوامع (مطالعه موردی جوک ؛ هنری گمنام ازخانواده درودگری)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 541
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AHTCONF01_091
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
زادگاه هنر جوک کاری در شیراز بوده و قدمتی بیش از 800 سالدارد. هنرمندان بنام شیرازی وهمچنین دیگر شهرهای ایران زمین،این هنر را به بهترین شکل ممکن با بالاترین کیفیت ارائه دادهوهمواره ارزش هنری کار خود را حفظ می نمودند. اما به تدریج اززادگاه اصلی خویش، به مناطق دیگر انتقال یافته و پس از دورانصفویه و زندیه که دوران اوج هنرها در اصفهان و شیراز بوده، با رویکار آمدن دولت قاجار وبعضا پس از آن، جوک کاری رو به افول رفتهاست. حال بیان این نکته که چگونه صنایع دستی از اوج هنر به اینمرحله رسید خود نیز جای بحث دارد. مشاهده این امر بود که ما رابر آن واداشت تا به تحقیق پرداخته وبه دنبال بررسی هنر رنگ باختهجوک باشیم. هدف از ارائه این مقاله آشنایی با هنر جوک کاریومعرفی این هنر به هنردوستان ونیز بررسی علل و عوامل موثربرفراموش شدن هنر جووک، بوده است. روش تحقیق این نوشتار،میدانی وکتابخانه ای بوده وبا توجه به محدود بودن کتاب در این باره،بیشتر اطلاعات از طریق مصاحبه با اساتید بنام جوک کاری، تهیه ونظیم شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الیاس صفاران
استادیار گروه هنر، دانشگاه پیام نور
مریم شهبازی فرد
کارشناس ارشد پژوهش هنر، مدرس مدعو دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :