آسیب شناسی وتوصیف ساختاری ومهندسی کاروانسرای کوهاب اصفهان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 394

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AHTCONF01_010

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

ساخت کاروانسرا در ایران که در قرن ششم و در دوره سلجوقیانبه نوعی رواج یافته بود، در دوره صفوی رواج بیشتری یافته است. باوجود آنکه در دوره صفوی نقشه بناها به چهار ایوانی تغییر می کند وکاشی معرق و هفت رنگ در تزیین بناها بکار می رود، اما شاهد نوعیتنوع در کاربری بناهای کاروانسرایی این دوره هستیم، و آن ساختکاروانسراهایی هستیم که به قلعه شهرت یافتند. یکی از این نوعکاروانسراها، کوهاب نام دارد. کوهاب در استان اصفهان، شهرستاننطنز مجاور جاده قدیم اصفهان- کاشان واقع شده است. این بنا در تاریخ 1355/10/20 تحت شماره 1489 در فهرست آثار ملی قرار گرفته است. با مراجعه به سوابق تاریخی بنا، اهمیت آن در سبکمعماری، ساختار، مصالح کاربردی و نوع کاربری آن می باشد کهجزءکاروانسرا های قلعه ای مورد استفاده قرار می گرفته است. در اینمقاله با نگاهی آسیب شناسانه با شیوه تحقیقی و میدانی سعی شدهرویکردی فنی در بازسایی و بهره بارداری احتمالی ای بنا در آیندهملحوظ نظر قرار گیرد.

نویسندگان

رسول بابایی

کارشناسی ارشد باستان شناسی

محمدهادی زارع

کارشناسی ارشد باستان شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حفکوهی، ناصر، انسان شناسی شهری، انتشارات نی، 1381 http/ wikipedia. ...
  • اکرمن، فیلیپ، سیری در هنر ایران، انتشارات علمی-فرهنگی، 1387 ...
  • ایروانی، احسان، سه رنگ احیاء، صندوق احیاء وبهره برداری از ...
  • نمایش کامل مراجع