طراحی یک روش الایزای رقابتی جهت ارزیابی قدرت سرم ضد سم مار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 29، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_VTJ-29-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 942
نویسندگان
موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی بخش پروتئومیکس وبیوشیمی
موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی بخش پروتئومیکس وبیوشیمی
موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی بخش پروتئومیکس وبیوشیمی
موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی بخش تصفیه سرم
چکیده
جهت تعیین توان پتانسی سرم پلی والان ضد سم مار در خنثی کردن سم، از مجموع سموم مارهای ناجا ناجا اکسیانا، ویپرا لبتینا، ویپرا آلبیکورنوتا، اکیز کاریناتوز، پسیدوسراستوس پرسیوس و آجیسترودون هالی استفاده شده است. LD50 یا دوز کشنده در موش µg 5/6 در هر موش تعیین شده است. روش خنثیسازی سم جهت تعیین پتانسی سرم ضدسم مار، الایزای رقابتی و LD50( یک روش درون تن( است. از این دو روش جهت تعیین پتانسی در 15 نمونه سرم اسب هایپرایمن استفاده شد. نتایج الایزای رقابتی برای تعیین پتانسی نشان داد که رقت 12000/1 سرم اسب هایپرایمن توان مهار 50 درصد سم را دارد. الایزای رقابتی با سنجش بیولوژیکی رایج LD50 که یک روش درون تن است مورد مقایسه قرار گرفت. همبستگی معناداری بین تیترهای الایزا و مقادیرLD50 در سطح معناداری 01/0≥P و 95/0=r مشاهده گردید، که نشان میدهد روش مورد مطالعه در این پژوهش در شرایط vitro in( برون تن( میتواند ظرفیت خنثی سازی آنتی بادیهای سرم را همانند سنجش بیولوژیک vivo in( درون تن( با دقت بالا تخمین بزند. نتایج پژوهش حاضر نشان میدهد روش الایزای رقابتی با قابلیت اندازه گیری مقدار کمپلکس آنتی ژن- آنتی بادی میتواند جایگزین مناسبی برای روش خنثیسازی کشندگی در محیط درون تن باشد.کلیدواژه ها
الایزا سم مار، کارایی سرم، خنثی سازیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.