ارزیابی کارآیی پایدارکنندههای شیمیایی مختلف برروی پایداری واکسن برونشیت عفونی طیور
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 28، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_VTJ-28-4_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 614
نویسندگان
دکترای تخصصی ویروسشناسی، بخش تحقیق و تولیدواکنسهای ویروسی طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج ایران
استادیاربخش تحقیقات و تولید واکسنهای ویروسی طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج ایران
کارشناس ارشد بخش کنترل کیفی موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی کرج ایران
چکیده
واکسن برونشیت عفونی طیور )IBV )یک واکسن ویروسی زنده تخفیف حدت یافته بوده که نسبت به تغییر شرایط محیطی حساس می باشد. پایدارکننده ها به منظور حفظ توانمندی و کارآیی واکسن، قبل از لیوفیلیزه شدن به مایع واکسن اضافه می شوند که منجر به حفظ پایداری واکسن در طی مراحل تهیه، نگهداری و تلقیح می شود. این تحقیق به منظور تعیین کارآیی چهار ترکیب پایدارکننده بر پایداری واکسن IBV پس از لیوفیلیزه شدن انجام شد. چهار پایدارکننده لاکتوز- لاکتالبومین )LL ،)سوکروز- لاکتالبومین )LS ،)الکتوز-پپتون )LP )و ژالتین- سوربیتول )GS )برای تهیه واکسن لیوفیلیزه شده مورد استفاده قرار گرفت. واکسن های فرموله شده با پایدارکننده ها پس از لیوفیلیزاسیون عیار سنجی شدند و با عیار اولیه مایع واکسن مقایسه گردید. سپس طبق دستورالعمل OIE ،برای تعیین پایداری تسریع شده، عیار واکسن ها بعد از یک هفته انکوباسیون درºC 37 تعیین گردید. رطوبت واکسن پس از لیوفیلیزاسیون با روش کارل- فیشر اندازه گیری شد. همچنین برای تعیین پایداری طولانی مدت واکسن در ºC 4 ،برای مدت 3 سال و هر سه ماه یکبار عیارسنجی شدند. آزمایش های فوق برای 3 سری واکسن تولید شده انجام گردید. نتایج نشان داد واکسن های لیوفیلیزه شده با پایدار کننده ها عیار قابل قبول را داشتند و میانگین رطوبت واکسنها در حدود قابل قبول )72/2-42/1 )%بود. پس از یک هفته انکوباسیون واکسن ها در °C 37( پایداری تسریع شده(، واکسن با پایدارکننده لاکتوز-لاکتالبومین کمترین کاهش تیتر را داشت. همچنین نتایج نشان داد که در پایان دوره سه ساله نگهداری واکسنها در ºC 4 ،واکسن با پایدارکننده LL باالترین عیار را داشت. بدین طریق به نظر می رسد ترکیب پایدارکننده لاکتوز-لاکتالبومین حفاظت خوبی در طی مرحله لیوفیلیزاسیون و همچنین نگهداری طوالنی مدت در ºC 4 برای واکسن IBV فراهم می نماید.کلیدواژه ها
ویروس برونشت عفونی، واکسن، پا یدار کنندهمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.