گزارش یک مورد رخداد تورم دوازدهه و ژوژنوم قدامی DPJ در اسب
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 23، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_VTJ-23-3_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 755
نویسندگان
دانشیارگروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
استادیارگروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
دانشیارگروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
چکیده
تورم دوازدهه و ژوژنوم قدامی )DPJ )و به عبارتی تورم روده قدامی، سندرم بالینی است که با ادم و التهاب دوازدهه و ژوژنوم قدامی، ترشح مقادیر فراوان مایعات و الکترولیت ها به درون روده باریک و بازگشت حجم باالیی از محتویات آن به معده شناخته می شود. در بهمن ماه 1381 ،یک راس سیلمی 15 ساله از نژاد آنگلوعرب که از آن برای پرش و نسل کشی در یکی از اسبداری های اطراف تهران بهره گرفته می شد به دل درد حاد مبتال گردید بدون آنکه سابقه ای از مسافرت، تغییر ناگهانی جیره و نظایر آن داشته باشد. حیوان مبتال با استفاده از مایعات ایزوتونیک، فلونکسین مگلومین، رامپون، روغن های معدنی و پنی سیلین درمان شد اما به درمان پاسخ نداده و به دلیل وضعیت بدنی نامساعد، سن باال، هزینه زیاد و پیش بینی ضعیف جراحی یوتانایز گردید. در کالبدگشایی، ابتدای روده باریک به شدت متسع و از یک مایع خون آلود بدبو انباشته شده بود. دیواره این قسمت از دستگاه گوارش ادم دار و ضخیم، سطح مخاط آن به رنگ قرمز تیره و سطح سروزی آن دارای خونریزی های پتشی و اکیموز فراوان بود. ضایعات ماکروسکوپیک محدود به معده، دوازدهه و ژژنوم قدامی بود. سایر بافت های بدن پرخون و ادماتوز بودند. از کشت هوازی و بی هوازی محتویات روده و مغز استخوان متاتارس، perfringens Clostridium به طورخالص جدا گردید. در بررسی هیستوپاتولوژیک روده، پرخونی شدید، نفوذ سلول های نوتروفیل و ادم غنی از رشته های فیبرین در زیر مخاط، نکروز و کنده شدن سلول های پوششی درسطح مخاط و خونریزی های گسترده در الیه های عضالنی و سروز جلب توجه می کرد. این بیماری، با توجه به نشانه های بالینی، نتایج باکتریولوژیک و بویژه یافته های کالبدگشایی و هیستوپاتولوژیک، به عنوان تورم فیبرینونکروتیک دئودنوم و ژوژنوم قدامی )DPJ (Jejunitis Proximal/Duodenitis تشخیص داده شد.کلیدواژه ها
تورم دئودنوم و ژوژنوم قدامی، perfringens Clostridium ،اسبمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.