بررسی خصوصیات کیفی، پراکسی داسیون چرب یها و ترکیب اسی دهای چرب د ر طول د وره نگه داری د ر تخم مرغ های غنی شد ه با سلنیوم و ویتامینE

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 22، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-22-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 732
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار محیطی اصلی

د انش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه د ام

فرید شریعتمداری

دانشیار گروه پرورش و مد یریت تولید طیور دانشکد ه کشاورزی دانشگاه تربیت مد رس

هوشنگ لطف الهیان

عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

به منظور بررسی امکان غنی سازی تخم مرغ با ویتامین E ،سلنیوم آلی و غیرآلی و نیز پایداری چربی های تخم مرغ طی دوره نگهداری آزمایشی با استفاده از 72 قطعه مرغ تخم گذار به مدت 7 هفته انجام شد. آزمایش با استفاده از 6تیمار و 3 تکرار و 4 قطعه مرغ در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، جیره پایه به اضافه 4/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم غیرآلی یا آلی، 200 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E و ترکیبات اینها بودند. تخم مرغ های جمع آوری شده به مدت 14 روز در شرایط مختلف )یخچال، محیط و گرم خانه( نگهداری شدند و پس از آن خصوصیات کیفی، وزن محتویات داخلی )شامل زرده و سفیده(، غلظت مالون دی آلدئید در زرده به عنوان شاخصی برای پراکسیداسیون چربی های زرده و هم چنین ترکیب اسیدهای چرب زرده تخم مرغ اندازه گیری شدند. عملکرد مرغ و وزن تخم مرغ تحت تأثیر ویتامین E و منابع سلنیومی اضافه شده به جیره قرار نگرفت. نگهداری تخم مرغها موجب کاهش خصوصیات کیفی و تغییر ترکیب اسیدهای چرب و افزایش پراکسیداسیون چربیها شد. میزان MDA و تغییر در ترکیب اسیدهای چرب طی دوره نگه داری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E نسبت به تخم مرغ های شاهد کمتر بود. نتایج نشان میدهند که افزودن سلنیوم و ویتامین E به جیره مرغ های تخم گذار نه تنها موجب غنی سازی تخم مرغ از این ترکیبات می شوند و ارزش تغذیهای آنها را افزایش میدهند بلکه اثرات آنها در افزایش سیستم آنتی اکسیدانی تخم مرغ نیز مشهود بوده و آن را در برابر صدمات اکسیداتیو در طول زمان نگهداری محافظت می کنند.

کلیدواژه ها

ویتامین E ،سلنیوم، پراکسیداسیون، اسیدهای چرب، تخم مرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.