مقایسه انگیزش پیشرفت تحصیلی دانشجویان در نظام آموزش حضوری والکترونیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SPE-2-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل زارعی زوارکی

دانشیار، تکنولوژی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، تهران، ایران

مریم فلاحی

کارشناس ارشد، تکنولوژی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، تهران، ایران

داریوش نوروزی

دانشیار، تکنولوژی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه انگیزش پیشرفت تحصیلی دانشجویان در نظام آموزش حضوری و الکترونیکی بوده است. فرضیه اصلی پژوهش عبارت است از: بین میزان انگیزش پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر و پسر رشته تکنولوژی آموزشی که از آموزش الکترونیکی و حضوری بهره مند میشوند تفاوت وجود دارد. متغیرهای مستقل پژوهش شیوه های آموزش الکترونیکی و حضوری هستند و متغیر وابسته انگیزش پیشرفت تحصیلی. روش تحقیق، روش شبه آزمایشی با دو گروه آزمایشی بود. اولین اندازه گیری با اجرای یک پیش آزمون و دومین اندازه گیری با اجرای پس آزمون صورت گرفت. به روش تصادفی ساده 48 نفر، بهعنوان گروه نمونه انتخاب شدند. دوگروهی که این گونه تشکیل شد مشابه هم بودند و اندازه گیری متغیر وابسته برای هر دو گروه در یک زمان و تحت یک شرایط صورت گرفت. سپس گروهی که به روش الکترونیکی آموزش میدیدند، با همان برنامه قبلی خود، ترم را گذراندند و گروهی که با روش سنتی آموزش می دیدند نیز به همان روش خود ترم تحصیلی را سپری کردند. برای اندازه گیری از پرسشنامه انگیزش پیشرفت تحصیلی زهرا کرمی باغ طیفونی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از روش تحلیل کوواریانس استفاده گردید. نتایج نشان داد، بین میانگین دو گروه تفاوت معنیداری وجود دارد و محیط یادگیری الکترونیکی در میزان انگیزش پیشرفت تحصیلی کاربران، عملکرد بهتری نسبت به آموزش حضوری داشته است

کلیدواژه ها

روش آموزش حضوری، روش آموزش الکترونیکی، انگیزش پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.