بررسی غذاهای بومی استان مازنداران و معرفی چند غذا به عنوان غذای آماده

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نخستین همایش فناوریهای بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: DOMESTICTECH01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی درویش

سپیده معتمد

فرنوش قائم مقامی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

ایرج گودرزنیا

چکیده

غذاهای بومی از نظر ارزش غذایی، در دسترس بودن مواد اولیه، تازگی، عاری بودن از نگهدارنده های شیمیایی و ارزان بودن از بهترین مواد غذایی در مناطق مختلف کشور محسوب می گردند. علاوه بر آن غذاهای بومی حامل پیام های فرهنگی بوده و نقش بسزایی در افزایش ارتباط نسل ها و حفظ هویت فرهنگی ایفا می کنند.با توجه به نقش بسیار مهم و اساسی تغذیه در سلامت جامعه و نیز با توجه به ویژگی هایی که برای غذاهای بومی برشمردیم، در صورت شناسایی این نوع غذاها و بررسی علمی آنها از نظر ترکیب و ارزش غذایی، می توان بسیاری از غذاهای بومی را بهینه سازی کرده و سپس آنها را در سطح جامعه ترویج نمود. در این مطالعه ٦٠ عدد از غذاهای بومی استان مازندران، مواد اولیه، روش و زمان پخت و طبیعت کلی آنها شناسایی شد و از نظر ترکیب و ارزش غذایی مورد بررسی علمی قرار گرفت. از میان این غذاها، غذاهاییکه قابلیت استفاده به عنوان غذای آماده را دارند تعیین شده اند و چهار غذای کوئی میرزا قاسمی (میرزا قاسمی کدو)، خورش شیرین تره، کویی خورش و نرگسی اسفناج به عنوان غذاهای منتخب آماده جهت تولیدانبوه برگزیده شدند.

کلیدواژه ها

غذاهای بومی، استان مازندران، ارزش غذایی، غذای آماده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.